Undersøger PET på syvende år
Den såkaldte PET-Kommission har nu været syv år undervejs og har hidtil kostet 50 millioner kroner. »Det virker håbløst,« mener oppositionen.

Det har taget mere end syv år, og der er blevet brugt mere end 50 millioner kroner.

Men den kommission, der skal undersøge, om Politiets Efterretningstjeneste (PET) ulovligt blev ved med at registrere folks politiske tilhørsforhold i 70erne og 80erne, arbejder lystigt videre.

Det skriver Politiken torsdag. I topsikrede lokaler på en prominent adresse tæt ved Helligånds Kirken i det indre København sidder en landsdommer, to juridiske professorer, to historiske lektorer og en håndfuld forskningsassistenter og sekretærer.

Den såkaldte PET-kommission blev nedsat i 1999 og har hidtil brugt mere end 50 millioner kroner af skatteborgernes penge. I Norge og Sverige tog lignende undersøgelser den halve tid, og til sammenligningen tog tamilsagen, der i 1993 fældede den konservative Schlüter-regering, kun den halve tid og kostede 33,9 millioner kroner.

Nu har oppositionen fra både højre og venstre side af Folketinget fået nok, og de vil have justitsminiser Lene Espersen (K) til at gribe ind.

»Det virker håbløst. Man må fra justitsministers side kunne lægge pres på kommissionen. Det er jo ren syltekrukke,« siger den radikale retsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Juraprofessor Ole Espersen siger til avisen, at han »aldrig har oplevet noget lignende«.