U21-landstræner lægger pres på parterne i konflikt
U21-landstræner Niels Frederiksen føler sig overbevist om, at konflikten mellem DBU og spillerne er løst inden mandag, hvor hans spillere skal møde ind i landsholdslejr. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix
U21-landstræner Niels Frederiksen forventer, at DBU og spillerne får lavet en ny aftale inden næste mandag.

Mandag satte U21-landsholdets træner, Niels Frederiksen, navn på de 22 spillere, som næste mandag skal møde ind i landsholdslejren forud for de to vigtige EM-kvalifikationskampe mod Georgien og Finland.

I baggrunden ulmer uroen dog stadig, da Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen endnu ikke er nået til enighed om en ny landsholdsaftale gældende for kvindelandsholdet og U21-herrerne.

Det var tæt på at koste kvindernes kamp mod Ungarn i tirsdags. En delaftale blev redning i første omgang, men en aftale er endnu ikke underskrevet.

Det betyder i realiteten, at hvis ikke den foreligger inden mandag i næste uge, så møder de 22 U21-spillere ikke ind mandag som planlagt.

Niels Frederiksen har dog iklædt sig den positive hat.

- Lad mig sige det sådan. Jeg har en meget klar forventning om og tror 100 procent sikkert på, at vi kommer til at spille de fodboldkampe, lyder det fra Niels Frederiksen.

Med det hold du har udtaget i dag (mandag, red.)?

- Ja, ja. Det har jeg. Man kan sige, at der er to ting i det. Den første ting er, at for de her unge spillere, som er i starten af deres karriere, er de her kampe ekstremt vigtige.

- Det at have et godt toårigt forløb på et U21-landshold betyder bare rigtig, rigtig meget for deres udvikling. De får noget international matchning, og hvis vi kommer til en slutrunde, får de international matchning og erfaring på allerhøjeste hylde og kommer til et godt udstillingsvindue.

- Så jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig, at vi kommer i en situation, hvor vi ikke skal spille de kampe, fordi det her er simpelthen så vigtigt for de spillere. Det er i øvrigt også meget vigtigt for deres klubber og for dansk fodbold helt generelt.

Samtidig slår Niels Frederiksen fast, at han føler, der er og har været rigtig gode rammer for U21-landsholdet under den nu tidligere aftale.

- Den anden ting, jeg gerne vil sige i forbindelse med det spørgsmål, er, at det er mit indtryk og klare opfattelse, at vi har nogle rigtigt fine rammer og et rigtig godt setup på vores U21-landshold.

- Jeg mener faktisk, at de rammer og det setup, vi har, er en af de væsentligste årsager til, at vi har præsteret så godt, som vi har. Vi var igennem den mest suveræne kvalifikation sidste gang, som et dansk landshold nogensinde har leveret.

Men lige nu er der ikke en aftale mellem deres fagforening og din arbejdsgiver?

- Nej, det forhandler man om, og det forventer jeg, at man kommer i mål med, siger Niels Frederiksen, der samtidig lægger pres på begge parter i forhandlingerne.

- Min opgave er jo et eller andet sted at varetage de her unge knægtes karriereudvikling sammen med en masse andre gode klubfolk og dermed være med til at prøve at realisere deres drømme. Og det ansvar skal jeg nok leve op til, og jeg har en forventning om, at alle andre parter også lever op til det ansvar.

Så du har fået indikationer på, at det når at gå i orden inden på mandag?

- Jeg har ikke fået nogen som helst indikationer på noget som helst. Jeg har en forventning og en formodning om, at det kommer til at spænde fornuftigt af, konkluderer han.

Det danske hold spiller 6. og 10. oktober.

/ritzau/