Tribunal udpeger officiel vinder af omstridt valg i Honduras

Meldingen om, at siddende præsident Juan Orlando Hernandez får fire år mere på posten, udløser nye protester.
Honduras' præsident kommer også de næste fire år til at hedde Juan Orlando Hernandez slår valgtribunal fast efter omstridt valg.
Honduras' præsident kommer også de næste fire år til at hedde Juan Orlando Hernandez slår valgtribunal fast efter omstridt valg. Foto: Jorge Cabrera/Arkiv/Reuters

Et valgtribunal i Honduras har søndag officielt udpeget den siddende præsident, Juan Orlando Hernandez, som vinder af det omstridte valg 26. november.

Meldingen førte omgående til nye protester fra tilhængere af oppositionen, der har krævet omvalg efter beskyldninger om valgfusk.

Hernandez slog oppositionsleder Salvador Nasralla med 1,53 procentpoint, oplyser tribunalet.

- Dette betyder, at præsidenten for republikken Honduras de næste fire år er Juan Orlando Hernandez, siger tribunalets formand, David Matamoros, i en tv-transmitteret erklæring.

Matamoros understreger, at tribunalet har løst alle eventuelle tvivlsspørgsmål angående valgresultatet, og at man manuelt har omtalt adskillige stemmebokse.

Honduras blev ramt af politisk krise og voldelige demonstrationer efter valget 26. november.

Det skyldtes ikke mindst, at de første optællinger på valgdagen viste, at Salvador Nasralla var valgets vinder.

To oppositionspartier nægter at anerkende det endelige resultat.

Den tidligere præsident i Honduras Manuel Zelaya, der bakker op om Nasralla skriver på Twitter, at han nægter at anerkende Hernandez som sin præsident. Han opfordrer samtidig til nye protester.

Generalsekretær i den amerikanske samarbejdsorganisation OAS, Luis Almagro, sagde tidligere søndag, at valgresultatet stadig er omgærdet af "alvorlig tvivl".

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.