Tre russiske håndboldspillere går i dopingfælden

Tre russere blev testet positiv under U19-EM i håndbold i august. Rusland slog Danmark i semifinalen.
Flere russiske håndboldspillere brød angiveligt dopingreglerne under U19-EM, da de slog Danmark ud i semifinalen.
Flere russiske håndboldspillere brød angiveligt dopingreglerne under U19-EM, da de slog Danmark ud i semifinalen. Foto: Colourbox/Colourbox.com

Der har været stort fokus på en kobling mellem russiske sportsudøvere og brug af doping. Nu er der kommet endnu en kedelig sag frem om russiske dopingsyndere.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) meddeler på sin hjemmeside, at tre russiske håndboldspillere blev testet positiv for brug af doping under kvindernes U19-EM-slutrunde i Slovenien i august.

En russer blev testet positiv under de indledende runder af turneringen, mens yderligere to blev testet positiv i knockoutfasen.

I knockoutfasen vandt Rusland med 28-27 over Danmark i semifinalen. Russerne endte med at tabe finalen, mens danskerne vandt bronzekampen over Ungarn.

Dopingprøverne fra slutrunden er blevet analyseret på et laboratorium, der er godkendt af Det Internationale Antidoping Agentur (Wada).

Al dokumentation og alle resultater er sendt videre til EHF's interne domstol. EHF vil mandag komme med yderligere oplysninger omkring de tre positive dopingprøver.

Frem mod OL i Rio sidste år var der stor debat om, hvorvidt russiske atleter skulle have lov til at stille op, efter det blev afsløret, at landet havde haft et statskontrolleret dopingprogram.

Dengang var det op til de enkelte specialforbund at afgøre, om russere måtte deltage i forbundenes sportsgrene. Det betød blandt andet, at atletikkonkurrencerne var uden russiske atletikudøvere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.