Faldt på vej til pølsevogn under julefrokost: Nul erstatning
Modelfoto. Foto: Scanpix/Iris

Arbejdsskadesikringen dækker almindeligvis også under en julefrokost. Alligevel går en kvinde nu glip af erstatning, efter hun faldt under julefestlighederne.

Det skriver Fagbladet 3F.

I første omgang havde Ankestyrelsen anerkendt uheldet som en arbejdsskade. Men arbejdsgiverens forsikringsselskab, Tryg, ville ikke betale. Derfor stævnede de myndighederne ved Østre Landsret.

Her får Tryg medhold. Nu har Ankestyrelsen og statens advokat, Kammeradvokaten, opgivet at gå videre med sagen til Højesteret.

Kvinden får derfor ingen penge for en ødelagt menisk.

Ulykken skete om aftenen. Arbejdsgiveren havde bestilt en pølsevogn til at holde udenfor og servere natmad. Kvinden gik ud sammen med sine kolleger.

Pludselig besvimede hun, faldt, vred sit knæ og slog det ned i fliserne.

Østre Landsret mener, at skaden på benet skete i faldet som et vrid på grund af vægtbelastningen. Havde hun derimod kvæstet knæet ved slaget mod fliserne, så kunne situationen have været en anden, fremgår det af dommen.

Alle parter var enige om, at uheldet skete på et tidspunkt, hvor kvinden var på arbejde i arbejdsskadeforsikringslovens forstand. Det mente også arbejdsgiveren og forsikringsselskabet.

- Det er ubestridt, at julefrokosten var omfattet af arbejdsskadeforsikringsloven, konstaterer advokat Christian Bo Kolding-Krøger fra Kammeradvokaten, der førte sagen for Ankestyrelsen.

Men kvindens besvimelse hang ikke sammen med arbejdet. Den skyldes et eller andet "privat" i hendes organisme.

Og følgerne af besvimelsen blev ikke alvorligere på grund af forholdene på arbejdspladsen. Det var nemlig i faldet, knæet led skade.

via Listen To News