Tjetjensk ven af knivstikker i Paris er anholdt i Strasbourg
En ven af en tjetjensk mand, som stod bag et dødeligt angreb i Paris lørdag aften, er anholdt i Strasbourg, oplyser en anonym kilde tæt på efterforskningen. Foto: Eric Feferberg/AFP
Fransk politi har hentet en tjetjener i Strasbourg til afhøring i forlængelse af et angreb i Paris lørdag.

En ven af en tjetjensk mand, som lørdag aften stod bag et knivangreb i Paris, er anholdt i Strasbourg, oplyser en anonym kilde tæt på efterforskningen.

Gerningsmanden, der af politiet er identificeret som Khamzat A., voksede op i Strasbourg, hvor der bor et stort tjetjensk mindretal.

En person blev dræbt i angrebet i Paris. Gerningsmanden selv blev efterfølgende skudt og dræbt af fransk politi.

Politiet har allerede taget Khamzats forældre til afhøring i Paris, hvor familien bor i øjeblikket.

De seneste år har hundredvis af tjetjenere sluttet sig til jihadistiske grupper i Mellemøsten og i Nordafrika. Det gælder også Islamisk Stat (IS) i både Syrien og Irak.

I januar 2015 optrådte Youssoup Nassoulkhanov, en anden tjetjener med bopæl i Frankrig, i en video fra Syrien. Heri hylder han jihadister, som netop havde angrebet i Paris. Blandt andet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Khamzat A. har været på de franske myndigheders liste over personer, der overvåges, fordi de regnes for radikale. Han har stået på listen siden 2016.

Han blev ifølge efterforskere afhørt sidste år, da "han kendte en mand, som var i kontakt med en person, som var draget til Syrien".

/ritzau/AFP