Titusinder flygter fra store skovbrande nær Los Angeles
Titusinder er flygtet fra brande i California, hvor en stor motorvej er lukket i begge retninger. Den største brand har bredt sig over 250 kvadratkilometer. Foto: Kyle Grillot/AFP
Brandmænd kæmper med flere store skovbrande i den amerikanske delstat Californien.

Californien hærges i øjeblikket af flere store skovbrande. Myndighederne har onsdag lukket en motorvej, da flammer pludseligt stod ind over vejen, og beboere er evakueret nær velhaverkvarteret Bel Air ved Los Angeles.

Adskillige bygninger er brændt ned, og titusinder af mennesker er flygtet i sikkerhed, rapporterer mediet CNN.

Motorvej 405, en hovedfærdselsåre ved storbyen, er lukket i begge retninger. Folk evakueres i området, meddeler en unavngiven myndighed ifølge den amerikanske tv-kanal.

Flammerne har fat i et stort område, der ligger i nærheden af Mulholland Drive, som blandt andet er kendt fra en David Lynch-film af samme navn.

Den største af flere store skovbrande, som hærger delstaten, har bredt sig over 250 kvadratkilometer, oplyser delstatens brandmyndigheder til nyhedsbureauet AP.

Ved kystbyen Ventura, der ligger nordvest for Los Angeles, er flere end 1000 brandfolk indsat for at bekæmpe flammerne, som truer mindst 12.000 huse.

En stærk og tør fralandsvind giver liv til brandene, som har bredt sig siden mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi står stadig midt i en aggressiv og aktiv kamp med flammerne, siger talsmand Robert Welsbie ved brandvæsnet i Ventura.

- Hvis vinden tager til, står vi med en udfordring, siger talsmanden.

/ritzau/