Thure Lindhardt: Vi må forstå historien for at forstå os selv
Thure Lindhardt er til efteråret aktuel i filmen "I krig og kærlighed". Foto: Lene Esthave/Scanpix
Film kan være et middel til at blive klogere på historien og dermed os selv, mener Thure Lindhardt.

Han har spillet med i film og serier som "Flammen & Citronen" og "Blekingegade", og i disse dage render Thure Lindhardt rundt på den nordligste del af Als i Sønderjylland iklædt uniform og med overskæg.

I området omkring Havnbjerg Mølle er han nemlig ved at indspille scener til filmen "I krig og kærlighed", som får premiere til efteråret.

Filmen handler om soldaten Esben, der fingerer sin egen død under Første Verdenskrig for at vende hjem til sin familie. Men da Esben vender hjem, opdager han, at en tysk officer har overtaget hans rolle som familiefar, og han må kæmpe for både sin overlevelse og familiens fremtid.

43-årige Thure Lindhardt spiller i filmen rollen som soldaten Hansen, og han har valgt at kaste sig over endnu en periodefilm, fordi netop den slags film kan spille en vigtig rolle, fortæller han.

- Historie er en vigtig måde til at forstå, hvem vi er i dag. Hvis vi ikke har historien med, ved vi ingenting. Vi forstår ikke tingene, hvis ikke vi sætter dem i perspektiv, siger Thure Lindhardt og fortsætter:

- Vi skal forstå os selv som folk og nation, men også som individer, og det gør vi ved at sætte os i historiens lys. Det er meget vigtigt for os mennesker, tror jeg.

"I krig og kærlighed" bliver med et budget på omkring 42 millioner kroner den største danske spillefilm, der er produceret i mange år, og filmens skuespillere har skullet pudse deres tyske sprogkundskaber af, da store dele af filmen indspilles på tysk.

"I krig og kærlighed" får gallapremiere 11. november i Sønderborg.

På rollelisten er også Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Ulrich Thomsen og Game of Thrones-stjernen Tom Wlaschiha.

/ritzau/