The Revenant er Oscar-topscorer

Med 12 Oscar-nomineringer er Leonardo DiCaprio-film topscorer. "Mad Max: Fury Road" følger efter med 10.
Filmen "The Revenant" er instrueret af Alejandro González Iñárritu (til venstre) og har Leonardo DiCaprio i hovedrollen.
Filmen "The Revenant" er instrueret af Alejandro González Iñárritu (til venstre) og har Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Hele 12 gange blev der sagt "The Revenant", da årets Oscar-nomineringer torsdag eftermiddag dansk tid blev præsenteret ved en ceremoni i Los Angeles.

Dermed er filmen topscorer foran "Mad Max: Fury Road", som slås med om 10 priser.

"The Revenant" er en semibiografisk western, som foregår i første halvdel af 1800-tallet, hvor en pelsjæger angribes af en bjørn og efterlades af sine rejsefæller i den tro, at han er død.

Hovedrollen spilles af Leonardo DiCaprio, der trods to årtier på Hollywoods øverste hylde af skuespillere stadig har til gode at løfte en Oscar-statuette. Det kan komme på tale i år, hvor han er nomineret og udråbt til storfavorit af bookmakerne.

Filmen er også blandt de nominerede til hovedprisen "bedste film", hvor instruktør Alejandro González Iñárritu kan vinde for andet år i træk, da han sidste år fik kåret "Birdman" til "bedste film".

Mens "The Revenant" er repræsenteret i de fleste af nomineringslistens tungeste kategorier, så er de fleste af 10 nomineringer til "Mad Max: Fury Road" at finde blandt de tekniske priser.

Filmen, som genopliver kulttrilogien om Mad Max, der gik sin sejrsgang fra 1979 til 1985, er dog at finde i kategorierne "bedste film" og "bedste instruktør".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.