Romantisk Bertel Haarder: Se hans kærlighedserklæring til konen
Bertel Haarder og Birgitte har kendt hinanden siden de unge år.  Foto: SCANPIX arkiv
Ministeren er i Los Angeles med sin hustru for at deltage i Oscar-festlighederne.

Bertel Haarder har skiftet den danske februar-kulde ud med solvarme Los Angeles. Kulturministeren er i filmbyen med sin hustru Birgitte for støtte den danske filmdelegation under Oscar-festlighederne.

Hele to danske film var nomineret - ’Krigen’ var nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film og ’The Look of Silence’ i dokumentar-kategorien. Ingen af dem vandt dog, men at dømme ud fra presse-skriverierne fra Hollywood har det dog ikke afholdt danskerne fra at have en god fest.

I netop filmens verden drejer en del sig jo om romantik. Måske havde det inspireret Bertel Haarder, der forud for Oscar-showet lagde en sød update på Facebook som en kærlighedserklæring til hustruen Birgitte.

"Mens de to danske filmhold venter i spænding op til Oscarprisuddelingen har jeg taget forskud på glæderne og købt en statuette til min kone. Hun vinder i kategorien "Best Wife", skrev han.

Den i dag 71-årige Venstre-minister har tidligere fortalt Berlingske, at han og Birgitte var 'ment to be': 

- Vi kom sammen første gang fra vi var 18, til vi var 19 år. Birgitte var hjælpelærer på min fars højskole, mens jeg gik i gymnasiet. Men jeg var umoden og vi gik fra hinanden. Jeg tog til USA for at læse og vi mødte først hinanden igen syv år senere. Jeg var lige blevet kandidat i statskundskab og det ville jeg fejre ved at købe et spisebord. Og så kom hun gud hjælpe mig ind i butikken. Inden da, havde vi mødtes til et par familiebegivenheder – min bror er gift med hendes søster. Allerede da vi var ungdomskærester, lå det i kortene, at vi ville blive gift, sagde han i et interview med Berlingske i 2010.

Mens de to danske filmhold venter i spænding op til Oscarprisuddelingen har jeg taget forskud på glæderne og købt en statuette til min kone. Hun vinder i kategorien "Best Wife"!

Posted by Bertel Haarder on Sunday, February 28, 2016