Terrortiltalt forsøgte at snyde
En af de tiltalte i Glostrup-sagen forsøgte at sende et brev til sin bror, hvor han blandt andet skrev, hvad broderen skulle fortælle politiet.

»Hvis politiet spørger dig, om jeg synes det er i orden at anbringe en bombe på sig selv og slå sig selv og andre ihjel, så sig du har spurgt mig, og at jeg har svaret, at det ikke er tilladt.«

Sådan skrev den tiltalte A i den såkaldte Glostrup-sag i et brev til sin bror, som han forsøgte at få politiet til at sende efter at være blevet anholdt. Det kom frem torsdag i Østre Landsret, hvor anklagerne havde sat den 21-årige bosnier i vidnestolen.

Brevet var skrevet på bosnisk, og politiet havde derfor fået en tolk til at oversætte det. A advarede også sin bror og forældre mod at tale om bestemte emner over telefonen, da han mente, at politiet aflyttede den. Samtidig bad han sin bror sige til politiet, hvis de altså spurgte om det, at han ikke havde studeret religion hos nogen bestemt lærer, at han ikke tilhørte en bestemt gruppe og at han ikke kunne lide Al Qaeda og Taliban.

»Formålet var ikke at forhindre ham i at sige noget. Vi havde talt om de her ting, og jeg ville minde ham om, hvad jeg havde sagt dengang,« sagde A som forklaring på brevet.

Samtidig fortalte A, at han ikke tror på, at Osama Bin Laden stod bag flyangrebene mod World Trade Center i 2001. På et af hans ringbind fra skolen stod skrevet »Bin Laden er en god mand« og »Bin Laden kæmper for retfærdighed for muslimer«. Men da A’s klassekammerater var begyndt at kalde ham for Osama Bin Laden, fordi han gik med traditionel arabisk kjortel, var det ikke helt klart, om Bin Laden på ringbindet var ham selv eller den eftersøgte saudi-araber.