Stuttgart henter erfaren målsluger hjem
Mario Gomez vender hjem til Stuttgart, hvor han i 2007 var med til at blive tysk mester. Foto: Ronny Hartmann/AFP
Mario Gomez forlader Wolfsburg og vender tilbage til Stuttgart, hvor han fik sit gennembrud som professionel.

Den tyske landsholdsangriber Mario Gomez forlader Wolfsburg og vender med omgående virkning hjem til sin første klub som professionel, Stuttgart.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

- Han kommer tilbage med en utrolig glæde, store følelser og en stærk motivation, siger Stuttgarts sportschef, Michael Reschke.

- Det vigtigste er dog, at vi med Mario ikke blot har hentet en super fyr og en identifikationsfigur, men også at vi får en måljæger af høj klasse. Det er altafgørende, siger han.

32-årige Gomez har spillet i Wolfsburg siden sommeren 2016, og han havde i sin første sæson med 16 scoringer en væsentlig andel i, at klubben lige akkurat undgik nedrykning.

I det seneste halve år har den store midterangriber dog ikke vist den sædvanlige målfarlighed og er kun noteret for en enkelt scoring.

Ifølge nyhedsbureauet dpa kommer Stuttgart til at betale godt tre millioner euro for Gomez, og oprykkerklubben har hårdt brug for en mand med mål støvlerne.

Stuttgart har således kun scoret 13 gange i sæsonens første 17 kampe. Kun bundproppen FC Köln har lavet færre mål i efteråret.

Mario Gomez debuterede for Stuttgart helt tilbage i 2004, og han var tre år senere med til at vinde det tyske mesterskab med klubben. Samme år blev han kåret til årets spiller i tysk fodbold.

Efter 87 mål i 156 kampe for Stuttgart skiftede han i sommeren 2009 til Bayern München.

Det blev til fire sæsoner i den sydtyske storklub, hvor målraten blev øget til 113 scoringer i 174 kampe.

Siden blev det til korte ophold i Fiorentina, Besiktas og altså senest Wolfsburg, inden ringen nu bliver sluttet i Stuttgart.

Sideløbende med klubkarrieren har han scoret 31 gange i 71 kampe på det tyske landshold.

/ritzau/