Ståle Solbakken tager ansvaret for skidt efterår
Ståle Solbakken og FC København har haft et skuffende efterår i Alka Superligaen. Det er blot blevet til 26 point i 19 kampe. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix
FCK-manageren godkender sommerens indkøb og tager ansvaret efter et dårligt halvår i ligaen.

FC København overvintrer på en sjetteplads i Alka Superligaens grundspil, og det er langt fra ambitionerne hos de danske mestre.

Søndag spillede FCK 1-1 ude mod AaB, og dermed tabte københavnerne yderligere terræn til topplaceringerne.

På trænerbænken peger manager Ståle Solbakken indad, når synderen skal findes.

- Jeg har hovedansvaret, og jeg får skylden. Det er mig, der til syvende og sidst står med ansvaret. Det er ikke nogen andre, og det er jeg med på, siger han.

De seneste år har nordmanden haft en dobbeltrolle i FC København, hvor han også har ansvar for køb og salg af spillere.

- Min opgave er at træne holdet og sætte taktikken. Det er mig, der beslutter, hvem der skal sælges og købes. Men i min tidligere rolle kom der heller ikke spillere ind, som jeg ikke havde sagt godt for, siger Ståle Solbakken.

Han godkender også sine indkøb i sommerens transfervindue på trods af en halvsæson, der i ligaen var langt fra ambitionerne.

- De har gjort det fint. Pieros (Sotiriou, red.) har scoret otte mål. Der er ikke mange FCK-spillere, der laver så mange mål første år. Lüftner er i kæmpe fremgang. Zeca bliver bedre og bedre, som han lærer ligaen at kende, siger Ståle Solbakken.

Dermed tror han fortsat på sine spillere forud for et forår med både Europa League, Superligaen og DBU Pokalen.

- Jeg siger ikke, at der ikke er lavet nogen fejl. Men der er ikke nogen spillere, hvis potentiale jeg ikke tror på, siger træneren.

FC København har hentet 26 point i 19 kampe i efteråret. Til sammenligning hentede de 53 point i 21 kampe i sidste efterår.

/ritzau/