Mads Jensen er partner i de hyggelige vinbutikker og caféer, Vores Franske, som ligger i hhv. Farum og på Frederiksberg. Sammen med stifteren af disse, Birgit Pichat, har han skrevet (og illustreret) en forrygende "kogebog", som dog ikke er som mange gængse kogebøger.
Her er nemlig et væld af kendte og ligeledes tunge folk i restaurationsbranchen, som alle giver deres bud på yndlingsretter kombineret med etablissementernes vine.
Vi møder således både musikeren Jacob Binzer fra D-A-D, som naturligvis både har flygel og guitar i sit køkken. Han laver den lille fugl, poussin med chorizopølse og gul squash.
Billederne af de kendte gæstekokke er alle herlige uhøjtidelige. Her er det Jacob Binzer i sit "musikrums-køkken". Foto: Mads Teglers
Også den kendte svenske sommelier, forfatter og naturvinekspert, Pontus Elofsson, er med. Hans signaturret er Sottile Aspese, som er skiver med roastbeef overhældt med olie, balsamico, appelsinskal, ristede fennikelfrø og flere lækre ingredienser.
Sotille Aspese er ikke en prangende ret, men yderst velsmagende. Foto: Mads Jensen
Toprestauranten med to Michelinstjerner, Alchymist, har en ung "head of pastry", Ana Omazic på bare 23 år, som forkæler læserne med chokoladetærte med bagt citronsirup og friske bær.
Ana Omazic er fra Zagreb i Kroatien og slår sine folder på Alchymist i København. Foto: Mads Teglers
Avisen.dk's egen chefredaktør, overtegnede Per Kuskner, optræder også med min anderledes brug af "dåseand", confit de canard med bønner og selleri/kartoffelmos og en god Bordeaux til.
"Bogen om ærlige vine" dykker naturligvis også ned i det store og spændende vin-univers af økologiske, biodynamiske og naturvine i Frankrig med oplysende og velskrevne artikler om mange af disse ildsjæle, som er pionerer inde for deres felt af ovenstående vine.
"Bogen om ærlige vine", er allerede udkommet på forlaget Muusmann. Køb den her.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.