Mads Jensen er partner i de hyggelige vinbutikker og caféer, Vores Franske, som ligger i hhv. Farum og på Frederiksberg. Sammen med stifteren af disse, Birgit Pichat, har han skrevet (og illustreret) en forrygende "kogebog", som dog ikke er som mange gængse kogebøger.
Her er nemlig et væld af kendte og ligeledes tunge folk i restaurationsbranchen, som alle giver deres bud på yndlingsretter kombineret med etablissementernes vine.
Vi møder således både musikeren Jacob Binzer fra D-A-D, som naturligvis både har flygel og guitar i sit køkken. Han laver den lille fugl, poussin med chorizopølse og gul squash.
Også den kendte svenske sommelier, forfatter og naturvinekspert, Pontus Elofsson, er med. Hans signaturret er Sottile Aspese, som er skiver med roastbeef overhældt med olie, balsamico, appelsinskal, ristede fennikelfrø og flere lækre ingredienser.
Toprestauranten med to Michelinstjerner, Alchymist, har en ung "head of pastry", Ana Omazic på bare 23 år, som forkæler læserne med chokoladetærte med bagt citronsirup og friske bær.
Avisen.dk's egen chefredaktør, overtegnede Per Kuskner, optræder også med min anderledes brug af "dåseand", confit de canard med bønner og selleri/kartoffelmos og en god Bordeaux til.
"Bogen om ærlige vine" dykker naturligvis også ned i det store og spændende vin-univers af økologiske, biodynamiske og naturvine i Frankrig med oplysende og velskrevne artikler om mange af disse ildsjæle, som er pionerer inde for deres felt af ovenstående vine.
"Bogen om ærlige vine", er allerede udkommet på forlaget Muusmann. Køb den her.