Så mange mænd sidder ned, når de tisser
Er det mest mandigt at stå op eller sidde ned, når man tisser? FOTO: Scanpix
En ny undersøgelse afslører, hvor ofte de danske mænd faktisk sætter sig på kummen, når de skal af med vandet - Og hvad er i virkeligheden sundest for dem?

Stå op eller sidde ned?

Det kan være et dagligt dilemma for mange mænd, når tissetrangen presser på, og de skal en tur på toilettet. Der er stor forskel på, hvem der forestrækker hvad, og det har Metroxpress kigget nærmere på.

De har i samarbejde med YouGov lavet en undersøgelse, som klarlægger mændenes tissevaner.

Undersøgelsen viser, at hele 44 procent af mændene står op, når de tisser. 29 procent sidder gerne ned, og de andre 24 procent gør begge dele.

Der er altså overvægt af mænd, der står op og tisser - Men det er ikke nødvendigvis det bedste for mandens blære, siger Lisbeth Freiberg, der er kontinenssygeplejerske i Sønderborg Kommune:

Det viser sig, at lukkemusklen omkring urinblæren slapper bedre af, når man sidder ned. Derfor formodes det, at man får tømt blæren bedre, når man sidder ned.

Er du mand nok til at sidde ned?

En ting er, hvad der er sundt, noget andet er, hvad den enkelte mand synes bedst om, og her påpeger sexolog og terapeut, Jacob Olrik, at mandens forfængelighed har lidt at sige i den sag.

- Det er alligevel mange, der sidder ned. Mange mænd er som drenge blevet opdraget af deres fædre til at stå op, når de skulle tisse. Der er fordi, mange mænd har en ide om, at det er det mest mandige at gøre, siger han til mx.dk

Men sexologen understreger, at mandigheden sidder i selvopfattelsen og ikke i den måde, som manden tisser på. Faktisk forslår han, at det netop er dem, der tør sidde ned, der er mest mandige.

- Man kan sagtens vende den om. Det kræver jo styrke at turde gå imod forestillingen om "den rå mand". En rigtig mand tør også græde og være følsom, siger han.

Se også: