Så fik T.P. Musik dødsstødet

Vi strømmer ikke længere til pladebutikkerne for at købe ny musik. Nu er T.P. Musik gået ned som andre kæder.
Vi går ikke længere i fysiske butikker og køber cd'er. Mere og mere musik sælges digitalt, og det rammer nu T.P Musik, som må indgive konkursbegæring.
Vi går ikke længere i fysiske butikker og køber cd'er. Mere og mere musik sælges digitalt, og det rammer nu T.P Musik, som må indgive konkursbegæring. Foto: www.colourbox.com

Det er lang tid siden, danskerne stod i kø for at købe en single på vinyl til 1,85 kroner.

Og det er også lang tid siden, salget af cd'erne var i topform. Og derfor må T.P. Musik Marked nu dreje nøglen om og erklære sig konkurs, oplyser DR Kultur.

Kæden har indgivet konkursbegæring til Sø- og Handelsretten. Og til DR siger kurator Per Hald fra firmaet Brandt og Lauritzen, at tre af butikkerne allerede er blevet solgt fra.

Det er butikkerne på Gammel Kongevej Frederiksberg, Landemærket København K og Skomagergade i Roskilde, der fortsætter. Og lige nu arbejdes der på at redde flere af kædens butikker.

Med T.P. Musik Markeds konkurs er det den tredje større musikkæde, der må dreje nøglen om siden 2009. Dengang gik både Axel Music og Guf Rekord nedenom og hjem.

Ifølge DR blev der i 2007 solgt for 616 millioner kroner musik i Danmark, mens det digitale salg udgjorde 8,7 procent af markedet for musik.

Sidste år var omsætningen faldet til 420 millioner kroner, og det digitale salg var steget til 39 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.