Roma snupper Champions League-plads i Totti-farvel
Francesco Totti spillede sin sidste kamp for Roma, der sikrede sig andenpladsen i Serie A. Foto: Vincenzo Pinto/AFP
Med et sent sejrsmål sikrede Roma sig en Champions League-plads i Francesco Tottis sidste kamp i karrieren.

Roma sikrede sig søndag andenpladsen i Serie A på sidste spilledag med en hjemmesejr på 3-2 over Genoa, og dermed kunne klublegenden Francesco Totti sætte et glædeligt punktum for en stor karriere.

Med sejren holdt romerne Napoli bag sig i kampen om andenpladsen, der giver adgang til Champions Leagues gruppespil i næste sæson.

Trods udesejren på 4-2 søndag over Sampdoria må Napoli tage til takke med tredjepladsen, der udløser kvalifikationskampe til selvsamme gruppespil.

Roma sluttede på 87 point, mens Napoli samlede 86. Juventus blev mester med 91 point.

Roma skabte altså forløsning i opgøret, der samtidig var Francesco Tottis sidste som professionel.

Totti blev sendt på banen efter 54 minutter til stor hyldest, og sammen med holdkammeraterne kunne han fejre Diego Perottis sejrsmål i sidste minut.

Hjemme i Rom blev Roma ellers taget på sengen efter to minutter, da Pietro Pellegri blev sendt i dybden med en friløber, som han koldblodigt udnyttede til 1-0 for Genoa.

Roma svarede dog tilbage otte minutter senere, da Edin Dzeko fulgte op på sit eget stolpeskud og udlignede til 1-1.

Derefter måtte hjemmeholdet vente indtil det 74. minut på føringsmålet, som Daniele De Rossi satte resolut ind efter et indlæg fra højre.

Det lignede en billet til Champions League, men fem minutter senere headede Darko Lazovic udligningen til 2-2 ind efter sløset Roma-opdækning.

Så var alt nerver i Rom, men Diego Perotti sørgede for glæde, da han i det 90. minut hamrede bolden i nettet til 3-2, efter han blev spillet fri med et hovedstød.

I Genova var Napoli klart mere overbevisende. Dries Mertens og Lorenzo Insigne sendte syditalienerne på vinderkurs med to mål i første halvlegs sidste ti minutter, inden Marek Hamsík scorede til 3-0 kort efter pausen.

Fabio Quagliarella reducerede til 1-3 lige efter, men Jose Maria Callejon punkterede spændingen med målet til 4-1. Først i det sidste minut pyntede Ricardo Álvarez på resultatet.

I den anden ende af tabellen reddede Crotone sig endnu en sæson i Serie A med hjemmesejren på 3-1 over Lazio.

Den betød, at Crotone pressede sig foran Empoli, der tabte 1-2 ude til Palermo og nu må ned i Serie B.

/ritzau/