Administration 

"Jeg kom som en konge, gik som en legende"

- Jeg kom som en konge, gik som en legende, sagde Zlatan Ibrahimovic, da han forlod Paris Saint-Germain efter fire år og fire franske mesterskaber. (Foto: Foto: Phil Noble/Scanpix/arkiv)

Sjove citater, interessante citater og citater fra væsentlige begivenheder i sportens verden i 2016.

Sportsåret 2016 har budt på en række sjove og interessante citater. Vi bringer et uddrag af dem her.

* Fodbold:

Brøndbys bestyrelsesformand og storaktionær, Jan Bech Andersen, blev afsløret i at have skrevet stærkt kritiske ting om blandt andre Brøndby-træner Thomas Frank på et fanforum. Kort efter afsløringen forlod Thomas Frank sit job med følgende begrundelse:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Jan og jeg har haft et til tider anstrengt forhold, og efter de sidste par dages heftige skriverier i pressen havde Jan, Troels Bech og jeg en snak om samarbejdet. På baggrund af den snak har jeg valgt at stoppe samarbejdet qua det tillidsbrud, der er sket.

---- ---- ---- ----

Jan Bech Andersen måtte brødebetynget forlade posten som bestyrelsesformand efter sine skriverier:

- Det tager jeg selvfølgelig meget seriøst og til efterretning, og jeg skal lære at holde min kæft.

---- ---- ---- ----

Zlatan Ibrahimovic forlod Paris Saint-Germain efter fire år og fire franske mesterskaber:

- Jeg kom som en konge, gik som en legende.

---- ---- ---- ---

Ved EM i Frankrig kom der gang i de islandske vulkaner, da Island sendte England ud med en 2-1-sejr i ottendedelsfinalen. Defensivspilleren Kári Árnason var begejstret:

- Det er uden sammenligning den største sejr i Islands fodboldhistorie. Vi har chokeret hele verden.

---- ---- ---- ----

Mindre sjovt var det for England, og landstræner Roy Hodgson måtte hurtigt meddele sin afgang. Nederlaget fik følgende kommentar i The Times:

- I landsholdets 144-årige historie er det her unægteligt det pinligste nederlag, der skete til et land med 330.000 indbyggere, som bliver trænet af en tandlæge.

---- ---- ---- ----

Sam Allardyce nåede kun en enkelt kamp som afløser for Roy Hodgson. Så blev Allardyce fyret, da Daily Telegraph afslørede, at han havde ydet rådgivning i strid med Det Engelske Fodboldforbunds regler:

- Jeg fejlede i min dømmekraft og betaler nu for konsekvenserne. Fælden virkede denne gang, og det må jeg acceptere.

---- ---- ---- ----

Cristiano Ronaldo måtte skadet udgå i første halvleg, da Portugal spillede EM-finale mod Frankrig i Paris. Alligevel vandt Portugal 1-0 efter forlængelse:

- Glem de individuelle trofæer og Champions League, det her er det lykkeligste øjeblik i mit liv. Jeg har allerede grædt tre eller fire gange.

---- ---- ---- ----

Michael Laudrup blev for anden gang cheftræner i Qatar, hvilket medførte en del kritik på grund af Qatars forhold til menneskerettigheder. Det undrede træneren sig over i BT:

- Jeg kommer herned for at lave et job, ligesom hvis jeg arbejdede for Mærsk eller et andet dansk firma. Der er mange lande, der ser anderledes på nogle områder, end vi gør oppe hos os.

---- ---- ---- ----

Danmarks fodboldlandshold skulle have en frisk start under den nye landstræner, Åge Hareide. Men efter nederlag til Polen og Montenegro i VM-kvalifikationen så det sort ud for de danske VM-chancer, mente profilen Christian Eriksen:

- Vi har syv kampe tilbage, og jeg tror, at vi skal vinde alle sammen for at have en chance.

---- ---- ---- ----

Umiddelbart efter 0-1-nederlaget til Montenegro kaldte Viktor Fischer sig selv og landsholdet for "pattebørn". En times tid senere var han faldet noget mere ned:

- Det er ikke ment på den måde, men jeg prøver bare at udtrykke min skuffelse over, at jeg tror så meget på den her gruppe, men at vi ikke kan vinde i de her to kampe. Det var en dum udtalelse.

---- ---- ---- ----

* OL:

Kajakroeren René Holten Poulsen sluttede skuffende på en sjetteplads i 1000 meter enerkajak. Efter finalen ærgrede medaljehåbet sig over at have fået søgræs på kajakken, der satte sig fast på spidsen:

- Det var pisseærgerligt. Man skulle bare lade være med at få græs på spidsen og lade være med at være syg, så havde det nok hjulpet på det.

---- ---- ---- ----

Roeren Fie Udby Erichsen tabte sin åre ud af en såkaldt svirvel i semifinalen i singlesculler. Hun var efterfølgende grædefærdig:

- Det er 20 års arbejde, der går i stykker og bliver tabt på jorden på grund af en rookie-fejl. Det er ikke noget, der skal ske for en rutineret roer som mig.

---- ---- ---- ----

Svømmeren Pernille Blume skabte sensation, da hun vandt OL-guld i 50 meter fri:

- Det er uvirkeligt. Jeg har været en svømmer, som folk ikke lægger så meget mærke til, og som der ikke er de samme forventninger til. Der har aldrig været forventninger om, at jeg skulle hive en individuel medalje hjem, og så vinder jeg en guldmedalje.

---- ---- ---- ----

Kort tid efter Pernille Blumes guld var hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen med til at vinde bronze i 4x100 meter medley. Jeanette Ottesen var ekstatisk efter sin første OL-medalje:

- Jeg er helt tom for ord. Der skal ellers meget til at få mig til at holde kæft. Nu skal vi i hegnet. Op på bordene og røven bar. Så kører det.

---- ---- ---- ----

Letvægtsfireren i roning, også kaldet Guldfireren, hentede sølv ved OL, hvilket veteranen Morten Jørgensen ikke var ubetinget tilfreds med:

- Schweizerne var bare en tand bedre end os i dag, og det er selvfølgelig vildt irriterende. Lige nu hader vi dem. Men i virkeligheden kan vi godt lide dem, vi er jo venner, men ude på vandet er det had.

---- ---- ---- ----

Sprinterkongen i atletik Usain Bolt vandt for tredje OL i træk guld i både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter.

- Der kan du bare se. Jeg er den bedste. Jeg har arbejdet hårdt ved hvert eneste OL for at vinde tre guldmedaljer.

---- ---- ---- ----

Svømmeren Michael Phelps takkede af efter fem OL-deltagelser, der har indbragt ham 28 OL-medaljer, heraf 23 af guld.

- Jeg tager ikke fire år mere. Det står jeg ved. Jeg er klar til at trække mig tilbage, og det er jeg glad for.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

Kort tid efter OL-guldet i Rio måtte Ulrik Wilbek træde tilbage som sportschef i Dansk Håndbold Forbund. Det skete som følge af medieafsløringer af, at Wilbek under OL havde afholdt møder med utilfredse spillere:

- Jeg kan kun sige, at der ikke har været nogen form for illoyalitet over for nogen part. Og jeg kan helt afvise, at jeg har forsøgt at få Gudmundur fyret. Vi har lige vundet guld. Tror man så, at jeg kan finde på at iværksætte en fyring efterfølgende? Det er så langt ude.

---- ---- ---- ----

Landstræner Gudmundur Gudmundsson ærgrede sig over sagen:

- Jeg er rystet over, at man er nødt til at gå ind i sådan noget lige efter, at man har vundet OL-guld. Det er det største i historien for Danmark og for mig som træner.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

Bjarne Riis vendte tilbage til cykelsporten som holdejer for Team Virtu Pro-Veloconcept:

- Jeg skal da bare være en slags Godfather og motivere og støtte dem. Jeg skal op i helikopteren og have overblikket.

---- ---- ---- ----

I Danmarks Idrætsforbund udtrykte direktør Morten Mølholm Hansen over for DR bekymring ved at se den tidligere dopingbruger tilbage i cykelsporten.

Bjarne Riis har tidligere som holdejer været vidende om sine rytteres brug af doping:

- Det er kun halvandet år siden, at vi udgav en meget grundig rapport, der havde en sønderlemmende kritik af det ledelsessvigt, han har udøvet, plus at den konkluderede, at han ikke har lagt alle ting på bordet. Så det er vi bestemt ikke glade for.

---- ---- ---- ----

* NFL:

Legenden Peyton Manning spillede sin karrieres sidste kamp, da han sammen med Denver Broncos vandt Super Bowl med en 24-10-sejr over Carolina Panthers:

- Jeg vil kysse min hustru, jeg vil kysse mine børn, og så vil jeg fejre det her med min familie og mine holdkammerater og drikke en masse øl.

---- ---- ---- ----

* Badminton:

Carsten Mogensen faldt i februar om og måtte gennemgå en operation i hjernen. Tre måneder senere meldte han sig over for DR klar til at jagte en plads ved OL sammen med makkeren Mathias Boe:

- Selv en blind mand kan se, at jeg har det fantastisk, og at jeg er klar. Allerede nu spiller jeg på et meget højt niveau.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

Piotr Wozniacki åbnede i Ekstra Bladet op for spekulationer om, hvor længe hans datter, Caroline Wozniacki, vil fortsætte med at spille tennis:

- Jeg ved ikke, om Caroline kun spiller resten af sæsonen, eller om hun spiller en til. Det har vi ikke taget nogen endelig beslutning om.

Piotr Wozniacki

/ritzau/AFP/Reuters

fodboldfans
Sport

Derfor går vi så meget 
op i fodbold

skilt på tv2 bygning
Sport

Afvist i retten: TV 2

må vise dokumentar

politi til stede på vej
Krimi

Drabsforsøg i frisørsalon:

Tre mænd fundet

skyldige

person går på gaden
Nyheder

Vil forbyde sociale medier

for unge under 15 år

Nyheder

Budtjeneste forlader

Danmark

to personer smiler
Film og TV

EM-holdet:

Hyldes i Tivoli 

mand poserer
Kendte

Skuespiller skudt

og dræbt 

fodboldfans på stadion
Sport

Aktien styrtdykker

kvinde poserer
Kendte

Sofie Gråbøl bliver

vicepræsident 

mand går på fodboldbane
Sport

Efter nedrykning:

Fyrer fodbolddirektør

lastbil ligger på siden
Krimi

Lastbil væltede

på havn 

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nyheder

Topadvokat fyret før

TV 2-dokumentar

lyn på himlen
Nyheder

Lyn slog ned

i hest 

person står med barn
Nyheder

Køligere vejr på vej 

ødelagte bygninger
Nyheder

USA: Tornadoer

dræber mindst ni

mand og kvinde
Kendte

Vild med dans-stjerne:

Scorer nyt værtsjob

lotto-kupon
Nyheder

Syv nye danske 

lotto-millionærer

menneskemængde
Nyheder

Knivdræbt 15-årig:

Mindes med digt og blomster

fodboldspillere
Sport

I tårer efter vild afgørelse

mand og kvinde
Nyheder

Dronning Mary:

Får fødselsdagsgave

Sport

FC Midtjylland: 

Jubler over guldet

mennesker i Tivoli
Nyheder

Storskærm i Tivoli

mand
Kendte

Kendt tv-vært: 

Er blevet far

folk under regnslag
Nyheder

Ramt af 5000 lyn 

mennesker på balkon
Nyheder

Fejret med fællessang:

Kongens første fødselsdag 

tre mennesker
Krimi

Efterforsker hærværk

mod valgplakater

folk på stranden i Tel Aviv
Nyheder

Hamas-angreb

mod Tel Aviv 

Et bord med mad og glade gæster
Mad og drikke

Brug grillen hele året

et jordskred
Nyheder

Hundreder dræbt efter jordskred

Grundloven åben på et bord
Debat

Johnny Larsen: Ny grundlov nødvendig

et par ser på hinanden forelsket
Film og TV

Notting Hill 25 år

Derfor holder den ikke i dag

blå blink
Krimi

30-årig er svært tilskadekommen efter overfald på Hovedbanen

en golfspiller på banen
Kendte

Golfstjerne dør pludseligt 30 år gammel

Fire planeter i rummet
Helt vildt

NASA: Planet med 42 grader tæt på Jorden

en mand med solbriller taler
Kendte

Richard Sherman er død

Folk råber til en konference
Nyheder

Trump mødt med buhråb 

Fodboldspillere på en bane
Sport

Brøndby: Guldfest eller nedtur

regnen siler ned på et tag og tagrende
Nyheder

Søndag rammer det første skybrud:
Sådan sikrer du dig

mange forsamlet på en bar
Nyheder

Ikonisk bar lukker

en lille dreng ved et maleri
Helt vildt

Her er han: Verdens yngste kunstner og kun halvandet år gammel

Nyheder

Rusland bomber byggemarked

- to dræbt og 33 såret

en pakke medicin
Sundhed

Studie:
Ozempic kan forebygge
kronisk sygdom

OB-fans
Sport

OB rykker ud af Superligaen

lotto kupon
Nyheder

Spille-held i Eurojackpot:

Nye danske millionærer

politiafspærring
Krimi

Ni anholdt efter knivstikkeri

kystlinie
Nyheder

Lort i vandet: 
Her skal du ikke bade

pengesedler og mønter
Nyheder

Børnetøjsfirma er

reddet fra konkurs

brændende bygning
Krimi

Brand i højhus

menneskemængde til koncert
Nyheder

Snart udsolgt

blå blink
Krimi

19-årig mand

stukket i brystet 

to boksere i ringen
Sport

Øretæver i luften:

Pakker flinke-Dina væk

netto - logo
Nyheder

Smutter også fra Priden

portræt mand
Nyheder

Vil give Trump

mundkurv på 

Portræt af Pernille Højmark
Kendte

Pernille Højmark

dolket i ryggen:

Ærgerligt

Rikke Marie Madsen på banen
Sport

Landsholdsspiller

er gravid

Nyheder

Løkke: Israel skal

efterleve FN-dom

Stine Bosse
Nyheder

Vil erstatte

kroner med euro

Nærbillede af en slang
Krimi

88 kongepytonslanger

fundet i hus

Flemming Jensen portræt.
Kendte

Flemming Jensens

kone er indlagt

En hånd imellem flere skunkplanter
Krimi

Tippede politiet om

skjult skunk

laboratorium

Janni Ree og Jackie Navarro med armene om hinanden.
Kendte

Forsidefruer

i åben krig

Nicolai Wammen foran Christiansborg
Nyheder

Wammen finder over

11 nye milliarder

Politiafspærringstape
Krimi

Deprimeret mand

dræbte sin kone med

kniv og håndvægt

en kvinde kigger på fotografen
Kendte

Birgitte Hjort Sørensen
sælger sin liebhaverbolig

en kommuneskilt
Krimi

Korsør-sagen: Søgte på Sorø efterskole dagen efter overfald

billede af politibil
Krimi

Politimand frifundet: Kørte vild udrykning med anholdt

en håndboldsspiller smiler
Kendte

Mikkel Hansen
kan score millioner

en knækket lift
Krimi

Arbejdsulykke:

Mand faldt 20 meter

Nyheder

Dansk universitet dropper kinesiske partnere

et vejskilt
Krimi

Korsør-sagen: 15-årig var bange - havde strips på

et forelsket par
Kendte

Kendt coach

går ind i politik

myg sidder på arm
Sundhed

Sådan behandler du

dine myggestik

en mand smiler
Sport

Her er den:
Malte Eberts nye,

officielle EM-sang

et tog
Nyheder

LIGE NU: Tog holder i vejen og bremser tog til Danmark

beredskab arbejder
Krimi

Mindst 4 døde og 16 såret efter bygningskollaps på Mallorca

et maleri af et søslag.
Helt vildt

Skibsvrag med milliarder i værdi skal hæves

En smilende mand i sort hvid billede
Kendte

Gustav Winckler: Nu er de begge til salg

politi arbejder
Krimi

Politiet efterforsker skud mod bygning

et byskilt
Krimi

Flere anholdte efter groft overfald på 16-årig ved højlys dag