"Jeg kom som en konge, gik som en legende"

- Jeg kom som en konge, gik som en legende, sagde Zlatan Ibrahimovic, da han forlod Paris Saint-Germain efter fire år og fire franske mesterskaber. (Foto: Foto: Phil Noble/Scanpix/arkiv)

Sjove citater, interessante citater og citater fra væsentlige begivenheder i sportens verden i 2016.

Sportsåret 2016 har budt på en række sjove og interessante citater. Vi bringer et uddrag af dem her.

* Fodbold:

Brøndbys bestyrelsesformand og storaktionær, Jan Bech Andersen, blev afsløret i at have skrevet stærkt kritiske ting om blandt andre Brøndby-træner Thomas Frank på et fanforum. Kort efter afsløringen forlod Thomas Frank sit job med følgende begrundelse:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Jan og jeg har haft et til tider anstrengt forhold, og efter de sidste par dages heftige skriverier i pressen havde Jan, Troels Bech og jeg en snak om samarbejdet. På baggrund af den snak har jeg valgt at stoppe samarbejdet qua det tillidsbrud, der er sket.

---- ---- ---- ----

Jan Bech Andersen måtte brødebetynget forlade posten som bestyrelsesformand efter sine skriverier:

- Det tager jeg selvfølgelig meget seriøst og til efterretning, og jeg skal lære at holde min kæft.

---- ---- ---- ----

Zlatan Ibrahimovic forlod Paris Saint-Germain efter fire år og fire franske mesterskaber:

- Jeg kom som en konge, gik som en legende.

---- ---- ---- ---

Ved EM i Frankrig kom der gang i de islandske vulkaner, da Island sendte England ud med en 2-1-sejr i ottendedelsfinalen. Defensivspilleren Kári Árnason var begejstret:

- Det er uden sammenligning den største sejr i Islands fodboldhistorie. Vi har chokeret hele verden.

---- ---- ---- ----

Mindre sjovt var det for England, og landstræner Roy Hodgson måtte hurtigt meddele sin afgang. Nederlaget fik følgende kommentar i The Times:

- I landsholdets 144-årige historie er det her unægteligt det pinligste nederlag, der skete til et land med 330.000 indbyggere, som bliver trænet af en tandlæge.

---- ---- ---- ----

Sam Allardyce nåede kun en enkelt kamp som afløser for Roy Hodgson. Så blev Allardyce fyret, da Daily Telegraph afslørede, at han havde ydet rådgivning i strid med Det Engelske Fodboldforbunds regler:

- Jeg fejlede i min dømmekraft og betaler nu for konsekvenserne. Fælden virkede denne gang, og det må jeg acceptere.

---- ---- ---- ----

Cristiano Ronaldo måtte skadet udgå i første halvleg, da Portugal spillede EM-finale mod Frankrig i Paris. Alligevel vandt Portugal 1-0 efter forlængelse:

- Glem de individuelle trofæer og Champions League, det her er det lykkeligste øjeblik i mit liv. Jeg har allerede grædt tre eller fire gange.

---- ---- ---- ----

Michael Laudrup blev for anden gang cheftræner i Qatar, hvilket medførte en del kritik på grund af Qatars forhold til menneskerettigheder. Det undrede træneren sig over i BT:

- Jeg kommer herned for at lave et job, ligesom hvis jeg arbejdede for Mærsk eller et andet dansk firma. Der er mange lande, der ser anderledes på nogle områder, end vi gør oppe hos os.

---- ---- ---- ----

Danmarks fodboldlandshold skulle have en frisk start under den nye landstræner, Åge Hareide. Men efter nederlag til Polen og Montenegro i VM-kvalifikationen så det sort ud for de danske VM-chancer, mente profilen Christian Eriksen:

- Vi har syv kampe tilbage, og jeg tror, at vi skal vinde alle sammen for at have en chance.

---- ---- ---- ----

Umiddelbart efter 0-1-nederlaget til Montenegro kaldte Viktor Fischer sig selv og landsholdet for "pattebørn". En times tid senere var han faldet noget mere ned:

- Det er ikke ment på den måde, men jeg prøver bare at udtrykke min skuffelse over, at jeg tror så meget på den her gruppe, men at vi ikke kan vinde i de her to kampe. Det var en dum udtalelse.

---- ---- ---- ----

* OL:

Kajakroeren René Holten Poulsen sluttede skuffende på en sjetteplads i 1000 meter enerkajak. Efter finalen ærgrede medaljehåbet sig over at have fået søgræs på kajakken, der satte sig fast på spidsen:

- Det var pisseærgerligt. Man skulle bare lade være med at få græs på spidsen og lade være med at være syg, så havde det nok hjulpet på det.

---- ---- ---- ----

Roeren Fie Udby Erichsen tabte sin åre ud af en såkaldt svirvel i semifinalen i singlesculler. Hun var efterfølgende grædefærdig:

- Det er 20 års arbejde, der går i stykker og bliver tabt på jorden på grund af en rookie-fejl. Det er ikke noget, der skal ske for en rutineret roer som mig.

---- ---- ---- ----

Svømmeren Pernille Blume skabte sensation, da hun vandt OL-guld i 50 meter fri:

- Det er uvirkeligt. Jeg har været en svømmer, som folk ikke lægger så meget mærke til, og som der ikke er de samme forventninger til. Der har aldrig været forventninger om, at jeg skulle hive en individuel medalje hjem, og så vinder jeg en guldmedalje.

---- ---- ---- ----

Kort tid efter Pernille Blumes guld var hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen med til at vinde bronze i 4x100 meter medley. Jeanette Ottesen var ekstatisk efter sin første OL-medalje:

- Jeg er helt tom for ord. Der skal ellers meget til at få mig til at holde kæft. Nu skal vi i hegnet. Op på bordene og røven bar. Så kører det.

---- ---- ---- ----

Letvægtsfireren i roning, også kaldet Guldfireren, hentede sølv ved OL, hvilket veteranen Morten Jørgensen ikke var ubetinget tilfreds med:

- Schweizerne var bare en tand bedre end os i dag, og det er selvfølgelig vildt irriterende. Lige nu hader vi dem. Men i virkeligheden kan vi godt lide dem, vi er jo venner, men ude på vandet er det had.

---- ---- ---- ----

Sprinterkongen i atletik Usain Bolt vandt for tredje OL i træk guld i både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter.

- Der kan du bare se. Jeg er den bedste. Jeg har arbejdet hårdt ved hvert eneste OL for at vinde tre guldmedaljer.

---- ---- ---- ----

Svømmeren Michael Phelps takkede af efter fem OL-deltagelser, der har indbragt ham 28 OL-medaljer, heraf 23 af guld.

- Jeg tager ikke fire år mere. Det står jeg ved. Jeg er klar til at trække mig tilbage, og det er jeg glad for.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

Kort tid efter OL-guldet i Rio måtte Ulrik Wilbek træde tilbage som sportschef i Dansk Håndbold Forbund. Det skete som følge af medieafsløringer af, at Wilbek under OL havde afholdt møder med utilfredse spillere:

- Jeg kan kun sige, at der ikke har været nogen form for illoyalitet over for nogen part. Og jeg kan helt afvise, at jeg har forsøgt at få Gudmundur fyret. Vi har lige vundet guld. Tror man så, at jeg kan finde på at iværksætte en fyring efterfølgende? Det er så langt ude.

---- ---- ---- ----

Landstræner Gudmundur Gudmundsson ærgrede sig over sagen:

- Jeg er rystet over, at man er nødt til at gå ind i sådan noget lige efter, at man har vundet OL-guld. Det er det største i historien for Danmark og for mig som træner.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

Bjarne Riis vendte tilbage til cykelsporten som holdejer for Team Virtu Pro-Veloconcept:

- Jeg skal da bare være en slags Godfather og motivere og støtte dem. Jeg skal op i helikopteren og have overblikket.

---- ---- ---- ----

I Danmarks Idrætsforbund udtrykte direktør Morten Mølholm Hansen over for DR bekymring ved at se den tidligere dopingbruger tilbage i cykelsporten.

Bjarne Riis har tidligere som holdejer været vidende om sine rytteres brug af doping:

- Det er kun halvandet år siden, at vi udgav en meget grundig rapport, der havde en sønderlemmende kritik af det ledelsessvigt, han har udøvet, plus at den konkluderede, at han ikke har lagt alle ting på bordet. Så det er vi bestemt ikke glade for.

---- ---- ---- ----

* NFL:

Legenden Peyton Manning spillede sin karrieres sidste kamp, da han sammen med Denver Broncos vandt Super Bowl med en 24-10-sejr over Carolina Panthers:

- Jeg vil kysse min hustru, jeg vil kysse mine børn, og så vil jeg fejre det her med min familie og mine holdkammerater og drikke en masse øl.

---- ---- ---- ----

* Badminton:

Carsten Mogensen faldt i februar om og måtte gennemgå en operation i hjernen. Tre måneder senere meldte han sig over for DR klar til at jagte en plads ved OL sammen med makkeren Mathias Boe:

- Selv en blind mand kan se, at jeg har det fantastisk, og at jeg er klar. Allerede nu spiller jeg på et meget højt niveau.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

Piotr Wozniacki åbnede i Ekstra Bladet op for spekulationer om, hvor længe hans datter, Caroline Wozniacki, vil fortsætte med at spille tennis:

- Jeg ved ikke, om Caroline kun spiller resten af sæsonen, eller om hun spiller en til. Det har vi ikke taget nogen endelig beslutning om.

Piotr Wozniacki

/ritzau/AFP/Reuters
Helt vildt

De oprettede firmaet i marts

Nu er de mangemillionærer

Nyheder

Indfødte er vrede

over Trumps fejring

af uafhængighedsdagen

Krimi

To babyer

kvæstet i trafikulykke

Helt vildt

Sådan ser indre

København ud

om tre år

Dyreliv

Verdens ældste

kat er død

Nyheder

Thulesen-Dahl til Vermund:

Der er plads til os begge

Kongelige

FBI strammer grebet om

skandaleprinsen:

Veninde ANHOLDT

Dyreliv

Ørn fanger

kæmpefisk

Krimi

Politiet lukker

festcampingplads

Nyheder

LEGO

for voksne

Kongelige

Mary: Det har

tvillingerne arvet

fra Frederik

Dyreliv

Sensation:
Danmark har fået 
en ny dyreart

Krimi

Forsvarer: Britta

udnyttede søn

til at gemme penge

Krimi

24-årig kvinde død

efter rengøringsulykke

Helt vildt

Pernille fandt

30 katte

i sit haveskur

Krimi

Den Lille Havfrue

udsat for hærværk

Nyheder

Danskerne går

amok i trafikken

Sundhed

Råd til overvægtige:

Smid badevægten væk 

Nyheder

Afviser tidlig pension:

Vanvittig dårlig idé 

Nyheder

Gratis færger

skaber kaos

Nyheder

Weekendvejret:

Husk paraplyen 

Nyheder

Butiksdøden massiv

i København

Film og TV

Stopper som

dommer i X Factor

Helt vildt

Efter 16 års kamp:

Laver morgenmad

der smager af løg 

Helt vildt

Verdens rigeste

person er nu rigere

end nogensinde

Krimi

Kvinde i livsfare

efter eksplosionsbrand

på badeværelse

Kongelige

Afsløring:

Meghan var ikke beskyttet

af kongehuset

Krimi

Tre helt unge drenge

mistænkt for 12

gaderøverier  

Krimi

Sexforbryderen Jeffrey

Epsteins ekskæreste

er anholdt

Nyheder

NemID ramt af

nedbrud og fejl

Dyreliv

Dyrlæge advarer:

Giv ikke din hund

rester fra grillen

Krimi

Her anholdes bådtyv

Bøger

Ekskonen til

DaVinci-mysteriet-stjerne:

Du var utro

Biler

Test:

T-Roc Convertible

Moderne Beach Buggy

Sundhed

Nye tider:

Knap hver anden

bruger cykelhjelm

Kendte

F1-boss far igen

som 89-årig

Krimi

En kvinde er død

i frontalsammenstød

på landevej

Nyheder

Ny trend hitter blandt unge

GENBRUG

Krimi

Anklager til Brittas børn:

Man kan ikke bare lukke øjnene

Film og TV

Kæmpeskærm og

masser af film i

Tivoli

Nyheder

Glohedt ejendomsmarked:

Udbuddet er i bund

Krimi

24 dræbt på

rehabiliteringscenter i Mexico

Corona

Californien lukker

barer og restauranter

Kongelige

Svensk kronprinsesse

kvæstet i ulykke

Kendte

Beha-sønner sætter

vild rekord

Dyreliv

Plejemor for 47!

Nyheder

Alvorlig ulykke

på motorvej: 

Fem ambulancer

på stedet

Nyheder

Trump sætter

specialstyrke ind:

Skal beskytte statuer

Nyheder

Ny plejehjemssag:

Fandt pårørende i

afføring og urin

Corona

Finder corona på 

endnu en minkfarm

Nyheder

Flere unge på sygehuset

med alkoholforgiftning

Nyheder

Løkke indkaldt

til afhøring

Film og TV

Keld og Hilda

tester fremtiden

Sport

København afviser

Tour de France

Rejser

Sommerferie

under corona:

Sådan undgår du at

komme i klemme

Krimi

Glemte at trække

håndbremsen: Mand

ramt af trillende bil 

Nyheder

Sådan bliver

vejret i juli

Nyheder

Tilbagekalder 14.000

biler i Danmark

Kongelige

Playboy-prinsen fandt

kærligheden med 20 år

yngre svømmestjerne

Nyheder

Ansat om lager:

- Jeg har aldrig oplevet

chikane som her

Kongelige

Kongehuset udskyder:

Prins Christian må

vente til næste år

Nyheder

Forbudt fra i dag:

Slut med dyre

kviklån 

Corona

USA i krise: Corona

har nu kostet flere liv

end fire krige

Nyheder

Tilbagekaldes øjeblikkeligt: "Apple"-oplader kan bryde i brand

Sundhed

To ud af tre rygere vil kvitte cigaretterne

Krimi

Ved du noget?: Slået ned med flaske og sparket igen og igen

Krimi

20-årig stjal millioner fra flere end 100 ældre

Krimi

95-årig ordnede ukrudt - fik begge ben kørt over

Underholdning

TV2-vært har fundet kærligheden igen efter skilsmisse

Krimi

22 sigtet efter razzia mod studentervogne

Nyheder

Advarsel: Falske udlejere i sommerlandet - sådan kan du sikre dig

Corona

Grønt lys til turister fra 14 lande - USA er ikke imellem

Corona

Sådan gør du hvis rejsevejledningen ændres under din ferie

Nyheder

Er du blank på camping? Nu er der hjælp at hente

Nyheder

AFSLØRING

Trump til Merkel:

Du er dum

 

Helt vildt

Kvinde mistede opsparing

Pengene blev fundet i en hæk

Kongelige

Kronprinsesse Mary:

Se mine ferie-billeder

Helt vildt

Han vandt 1.2 milliarder

Nu er han skilt, ensom

og uden venner

Kongelige

Nu stopper

Alexandras apanage

Biler

Smart trick til varebiler:

Danskerne vilde

med dagsbeviser