Røde partier: Kronprins Frederik bør trække sig
- Kronprinsen bør trække sig, siger Holger K. Nielsen (SF) om den kommende konges arbejde i Den Internationale Olympiske Komité. Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix
Selv om flere partier på venstrefløjen gerne ser, at kronprins Frederik trækker sig Den Internationale Olympiske Komité, så er der på Christiansborg stadig et politisk flertal, der bakker op om prinsens arbejde i kulissen for de olympiske lege.

Kronprins Frederik bør trække sig fra sit arbejde i Den Internationale Olympiske Komité, IOC.

Sådan lyder meldingen fra en række partier på Christiansborg, hvor både Enhedslisten, Alternativet og SF ikke klapper med klaphatten over for kronprinsens arbejde i toppen for de olympiske lege.

- Kronprinsen bør trække sig, siger SF’s udenrigsordfører Holger K. Nielsen til Ekstra Bladet.

SF-veteranen mener, at kronprins Frederik, der sidste år blev genvalgt til et sæde hos magtfulde IOC, ikke kan undgå at forholde sig til politiske problemstillinger.

Den politiske debat om kronprins Frederiks rolle i IOC har fået ny næring på grund af flere mails. For i Kulturministeriet har man ikke lyst til at fortælle, hvad der står i de e-mails, der er blevet sendt fra ministeriet til kronprinsen. Det drejer sig om fem mails i forbindelse med IOC's beslutning om at udelukke russiske atleter fra deltagelse ved OL i Rio i 2016.

Ministeriet har i flere omgange afvist aktindsigt.

- Det er vanvittigt, at kulturministeren laver den form for krumspring for at bevare mørklægningen, siger Alternativets kulturordfører Rasmus Nordqvist til Ekstra Bladet.

I Folketinget er der stadig et politisk flertal, der bakker op om kronprins Frederiks arbejde i IOC.