Riis-terapeut langer ud efter Hamilton
Ole Kåre Føli var en del af Team CSC, da Tyler Hamilton dopede sig på holdet. Terapeuten er skuffet over bog.

Da Tyler Hamilton i 2003 gennemførte Tour de France og vandt en etape undervejs skete det blandt andet med hjælp fra kropsterapeuten Ole Kåre Føli, der i en del år hjalp holdet og især Bjarne Riis.

Holdejeren og terapeuten opbyggede et nært forhold, og Føli er skuffet over at se de angreb, Tyler Hamilton nu retter mod Bjarne Riis.

Hamilton fortæller i sin bog "The Secret Race", at læger og andre ansatte på holdet var klar til at hjælpe med saltvandsindsprøjtninger, når bloddoping skulle sløres før en test, men Ole Kåre Føli afviser, at han kendte til Hamiltons brug af doping.

Føli afviser, at det skulle være kendt på holdet, at Hamilton var ude i noget snavs, og terapeuten havde endda et "meget nært forhold" til amerikaneren, siger han til ekstrabladet.dk.

- Havde jeg set noget som helst i den retning, havde jeg forladt holdet øjeblikkeligt, for jeg er stærk modstander af doping.

- Jeg kunne færdes helt frit på holdet og på hotellerne, hvor jeg frit kunne gå rundt overalt og besøge rytterne på værelserne, når det passede mig. Jeg har aldrig oplevet noget mistænkeligt, siger Ole Kåre Føli.

Han langer ud efter Hamilton og er skuffet over amerikanerens bog.

- Jeg synes, det her lugter af, at Tyler - som jeg jo ellers sætter stor pris på - er ude i det ærinde at rense sig selv og gøre andre medskyldige for det, han har gjort. Og samtidig kan han tjene penge på det.

- Det skuffer mig, at han ikke tager ansvar for det, han har gjort. Jeg synes, det er en billig måde at hænge en mand (Riis, red.) ud på.

- Jeg aner intet om, hvad der er foregået mellem de to, men jeg kan sige, at jeg intet som helst kendskab har fået til, at der skulle foregå de ting på holdet, som Hamilton beskriver, siger Ole Kåre Føli.

/ritzau/