Rekordhandel: Ven af kongehuset sælger Danmarks dyreste hus
Ven af kronprins Frederik it-millionæren Peter Warnøe, har solgt sin luksusejendom på Strandvejen i Klampenborg for 65 millioner. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix
Den stenrige godsejer og erhvervsmand Johan Schrøder har købt Peter Warnøes hus til rekord-beløbet 65.000.000 kroner.

Kan du ikke holde styr på de mange nuller i 65.000.000, så står der altså 65 millioner kroner. Det er det beløb, som kronprins Frederiks ven, it-millionæren Peter Warnøe, har solgt sin luksusejendom på Strandvejen i Klampenborg for.

Mens Peter Warnøe nu kan smykke sig med titlen som sælger af Danmarks dyreste villa, så kan det stenrige ægtepar Johan og Marianne Schrøder gøre klar til at flytte ind på adressen.

Det skriver boligsiden Boliga.

Slår Bille August

Ejendommen blev solgt i august af ejendomsmægler Kristian Lützau, og handlen af villaen på Taarbæk Strandvej er netop blevet tinglyst.

Og med salget bliver årets tidligere rekordindehavere slået af pinden. Det gælder både den tidligere teaterdirektør Jes Kølpins salg af sin Hellerup-villa, der indbragte 37,8 millioner kroner og Bille August salg i samme postnummer til 37 millioner kroner.

Radiometer-arving

Johan Schrøder var i mange år direktør og ejer af virksomheden Radiometer, der blev grundlagt af hans far.

Senere har han stiftet kapitalfonden Axcel, der tidligere blandt andet investerede i smykkefirmaet Pandora og tøjmærket Noa Noa.

I dag har firmaet blandt andet investeringer i IT-firmaet Conscia og LESSOR-gruppen, der leverer løn- og personalesystemer til virksomheder.


Johan Schrøder var fra 2001 til 2005 formand for Dansk Industri. Det er i den egenskab han her hilser på dronning Margrethe i 2002. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Badebro og pool

Det er også en bolig ud over det sædvanlige, der har skiftet ejer.
Ikke alene er der i selve bygningen 10 værelser og en fitness/spa-afdeling med blandt andet jacuzzi og sauna. På den 2.251 kvadratmeter store grund er der også alt, hvad et luksuselskende hjerte kan begære.

Grunden slutter ved Øresund, hvor man via en badebro har mulighed for at fortsætte et stykke ud i bølgerne.


Hvis badevandstemperaturen afskrækker en, er der heldigvis stadig mulighed for et dyp. Ved vandkanten ligger den private pool omgivet af en stor træterrasse. Foto: Kristian Lützau

Totalrenoveret

Mange af disse forbedringer har Peter Warnøe selv tilført. Han købte villaen på Taarbæk Strandvej for 35 millioner tilbage i 2006, og han har siden totalrenoveret den for et tocifret millionbeløb.

Boligen blev sat til salg i 2011, og udbudsprisen har gennem alle årene lydt på det samme: 77,9 millioner kroner.


Ifølge Boliga har Peter Warnøe måtte acceptere et afslag på 12,9 millioner kroner. Det ændrer dog ikke på, at han med rekordsalget er ny konge af boligmarkedet. Foto: Kristian Lützau

via Listen To News