Randers banker AGF og tager første sæsonsejr

Randers slog lørdag lokalrivalerne fra AGF med 4-1 i Aarhus og fik dermed sæsonens første ligasejr.
Randers slog lørdag AGF 4-1.
Randers slog lørdag AGF 4-1. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

I ottende forsøg tog Randers FC lørdag den første sejr i denne sæson i Alka Superligaen.

Det skete, da kronjyderne på udebane slog AGF med 4-1.

Gæsterne dominerende i Aarhus og lignede ikke et mandskab, der blot havde scoret to mål i de første syv kampe i sæsonen.

Randers-spillerne kom flyvende fra start og skulle kun bruge tre minutter på at bringe sig foran.

Efter et langt indkast fik AGF-forsvaret ikke clearet bolden, og i stedet dumpede bolden ned til Erik Marxen, der flugtede bolden op i målhjørnet og bragte gæsterne i front.

Randers fortsatte stormløbet mod AGF-defensiven og fik spillet sig til flere store chancer, der dog alle blev afværget med fremragende redninger fra Aleksandar Jovanovic.

I stedet bragte hjemmeholdet balance i regnskabet efter en halv time. Endnu et langt indkast blev afgørende, da bolden efter lidt klumpspil landede for fødderne af Martin Spelmann, der udlignede til 1-1.

Den stilling holdte dog kun i et enkelt minut, før Randers igen bragte sig i front. Efter et tidligt indlæg blev bolden headet på tværs af AGF-forsvaret, hvor Joni Kauko dukkede op foran mål og headede Randers i front med 2-1.

I modsætning til første halvleg var det efter pausen AGF, der var dominerende. Hjemmeholdet spillede sig til frem til gode muligheder og var flere gange tæt på at udligne efter dødbolde.

Alligevel blev ondt værre for AGF, da Kasper Enghardt udbyggede gæsternes føring med 20 minutter igen efter endnu en omgang klumpspil i AGF-forsvaret.

Tre minutter før tid startede folkevandringen fra Ceres Park, da Nikola Djurdjic lukkede opgøret med sin scoring til 4-1

For Randers har de seneste fem indbyrdes opgør mod AGF nu kastet fire sejre og en enkelt uafgjort af sig.

Resultatet betyder, at Randers rykker væk fra ligaens sidsteplads og op som nummer 12. AGF indtager fortsat tiendepladsen.

Randers tager på fredag imod Lyngby på hjemmebane, mens AGF skal til Farum og møde FC Nordsjælland næste mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.