Prinsesse afslører: Var i kjolepanik ved sit bryllup
Prinsesse Madeleine giftede sig med erhvervsmanden Christopher O'Neill i juni 2013. Parret er i dag forældre til tre børn. Foto: Scanpix Sweden/Reuters
Der var kortvarig bryllupspanik, da prinsesse Madeleine giftede sig med Christopher O'Neill. Det fortæller prinsessen i en ny, svensk tv-dokumentar.

Den 8. juni 2013 var en stor dag i det svenske kongehus og for svenske prinsesse Madeleine.

Prinsessen skulle giftes med forretningsmanden Christopher O'Neill, men selv om brylluppet var planlagt måneder i forvejen, var det ikke alt, der på bryllupsdagen kørte på skinner.

Det fortæller prinsesse Madeleine i SVT-dokumentaren "Kungliga brudklänningar", som får premiere på svensk tv den 13. maj, ifølge mediet Expressen.

- De fleste brude kan nok genkende, at i dagene op til så sker det noget. Man er nervøs, man taber sig, og man ved ikke hvorfor, siger prinsessen i dokumentaren og fortæller, at hun i kirken opdagede, at hun også havde tabt sig.

- Jeg hørte, at klokkerne begyndte at ringe, og jeg står i kjolen - og den er alt for stor.

Den svenske prinsesses brudekjole var designet af modedesigneren Valentino Garavani, som ved brylluppet blev flankeret af flere syersker, og de begyndte straks at sy kjolen til, så den passede til den svenske prinsesse.

- De sprang rundt som små mus og syede kjolen sammen. Far (kong Carl Gustaf, red.) stod tålmodigt ved dørtærsklen. Det blev okay i sidste sekund, men det var lidt nervepirrende, da klokkerne begyndte at ringe, og de fortsat syede på kjolen, fortæller prinsesse Madeleine i dokumentaren.

Kjolen blev dog færdig i tide, så prinsessen kunne blive fulgt op ad kirkegulvet af sin far.

Christopher O'Neill og prinsesse Madeleine har i dag tre børn. Prinsessen blev for nylig mor til parrets tredje barn, en datter der har fået navnet Adrienne.

I forvejen havde parret prinsesse Leonore og prins Nicolas.

/ritzau/