Portøren Andreas: Jeg løber til hjertestop i min frokostpause Sophie Løhde!
- Jeg får en fornemmelse af, at politikerne går og forestiller sig, at vi offentligt ansatte sidder ned og hyggesnakker under vores pauser, siger portør Andreas Frankner Pedersen. Foto: Privat og Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix/arkiv
Stop debatten om at fjerne den betalte frokostpause til de offentligt ansatte, lyder det fra en portør.

Man skal ikke pille ved den betalte frokostpause.

Sådan lyder budskabet fra portør og faglig meningsdanner Andreas Frankner Pedersen til innovationsminister Sophie Løhde (V).

Frokostpausen er en af de knaster, der fredag fik forhandlinger mellem de statslige arbejdsgivere og lønmodtagere til at bryde sammen.

Men hverken på det statslige, det regionale eller det kommunale område bør man sløjfe den betalte frokostpause, lyder det fra Andreas Frankner Pedersen.

- Jeg får en fornemmelse af, at politikerne går og forestiller sig, at vi offentligt ansatte sidder ned og hyggesnakker under vores pauser, og mener, at betalt spisepause er en frynsegode i det offentlige. Men læger, sygeplejersker, portører mv. er hver dag i beredskab døgnet rundt – også i deres pauser, skriver han i et blogindlæg.

Og han uddyber over for Avisen.dk:

- Hvis man vil fjerne den betalte spisepause, og hospitalet ikke skal fungere på halv kraft, når de ansatte spiser frokost, så skal der flere hænder til at dække hinanden i pauserne, ellers skal vi bare have lov til at beholde vores betale spisepause.

Andreas Frankner Pedersen fortæller, at det indimellem sker, at han er nødt til at løbe til et hjertestop, et akut kejsersnit eller andre akutte indgreb i sin frokostpause.

Som udgangspunkt ser det heller ikke ud til, at den betalte frokostpause bliver et problem uden for det statslige område. Så sent som søndag eftermiddag siger kommunernes topforhandler ved overenskomstforhandlingerne, Michael Ziegler, at frokostpausen ikke giver anledning til uenigheder på det kommunale område.

Og det er heller ikke fordi, at Andreas Frankner Pedersen tror, at hans betalte frokostpause bliver sløjfet.

- Det er selve debatten omkring det, som jeg mener burde stoppes. Der kommer ikke noget ud af det. Man kommer ikke til at tage vores spisepause. Det kommer ikke til at løbe rundt, siger Andreas Frankner Pedersen til Avisen.dk.