Politiet i kynisk advarsel: Brems IKKE for dyrene
Man skal ikke "bruge bilens kølerfigur som sigtekorn og bevidst køre en fugl over", skriver Nordsjællands Politi på Facebook. Modelfoto: Brian Bergmann/Ritzau Scanpix (arkiv)
Vi ved det er kynisk, men det er jeres sikkerhed, skriver Nordsjællands Politi, som de seneste dage har fået en række meldinger om gæs med gæslinger på vejene.

Nordsjællands Politi har i løbet af ugen modtaget adskillige anmeldelser om farlige situationer i trafikken, hvor gæs med gæslinger krydser stærkt trafikerede veje.

Det skriver TV 2 Lorry.

Gæssene får bilisterne til at agere uhensigtsmæssigt med pludselige opbremsninger. Og politiet kan samtidig konstatere, at der er bilister som stiger ud af bilerne og "løber rundt med biler susende om ørerne med 110 km/t i forsøget på at genne gæssene på rette spor", skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Det har fået Nordsjællands Politi til at komme med en "kynisk" advarsel:

- Når dyr krydser vejen et sted, hvor det ikke er naturligt at standse op, så kan det give nogle farlige situationer, hvis man bremser. Så vi anbefaler, at man kører videre og undgår at udsætte sig selv og sine medtrafikanter for fare.

Det siger Søren Bjørnestad, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Politiet tilføjer på Facebook, at det ikke betyder, at man "skal bruge bilens kølerfigur som sigtekorn og bevidst køre en fugl over", men at man skal være meget opmærksom på den øvrige trafik, inden man undviger eller foretager katastrofeopbremsninger:

"Nogle gange er den mest sikre løsning for dig og dine medtrafikanter desværre at fortsætte med at køre ligeud med 110 km/t, selvom for eksempel en fugl står i vejen", skriver Nordsjællands Politi, og anbefaler dermed, at man ikke kører ind i nødsporet for at hjælpe dyrene, men kontakter politiet eller Vejdirektoratet:

"Vi ved godt, at ovenstående kan lyde kynisk, men vi er nødt til at tænke på jeres sikkerhed".

Er dyrene kommet til skade, anbefaler Søren Bjørnestad, at ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812.