Politibetjente: Vi vil have hjælp mod traumer og selvmordstanker

Arbejdsliv
En gruppe betjente efterspørger hjælp til at tackle de traumer, de har fået i forbindelse med deres job. (Foto: Foto: Bax Lindhardt/Scanpix)

En forening af politibetjente råber nu op. De vil have hjælp til PTSD, som de har fået som følge af deres arbejde.

De har job, hvor de bliver udsat for absurde ting. De ser trafikulykker, vold, drab og trusler.

Men der er ikke nok hjælp til de politibetjente, der i tjenesten pådrager sig posttraumatisk stresssyndrom. 

Det skriver TV 2.

- Når du først har afleveret dit politiskilt, så er du ude. Så er der ingen til at samle dig op, og ingen til at takke for din indsats. Så er du overladt til dig selv, siger Leif Voigt, som er formand for den frivillige forening ’Politiveteranerne’, der består af 80 – 100 sygepensionerede betjente til TV 2.

Det vil foreningen lave om på.

- PTSD-ramte soldater har – og fuldt fortjent – fået rigtig meget anerkendelse og hjælp fra Forsvaret. Men hvad med politifolk? Har vi ikke også ydet en indsats for Danmark, spørger Leif Voigt.

Vil have et sted de kan mødes

Betjentene mener, at deres traumer skal anerkendes, ligesom soldaterne har fået anerkendt deres.

- Vi har ikke været udsendt, men vi har været i krig hver dag herhjemme, og du kan se på medlemmerne, hvor hårdt det har været, siger Leif Voigt til TV 2.

Den manglende hjælp har haft fatale konsekvenser for nogle betjente.

- Vi havde en kollega, der tog livet af sig selv sidste år, og for fire – fem år siden var der en anden kollega, der døde af stress. Han kunne slet ikke komme ned igen, siger han.

Derfor vil de gerne have et sted, hvor betjentene kan mødes, hvis det hele bliver for meget.

Det mener en ekspert i PTSD er det helt rigtige.

- Man ved fra forskning, at det at have et fællesskab med ligesindede betyder utroligt meget, når man har PTSD. Én ting er behandlingen, men det, der virkelig batter, det er støtte fra baglandet. Det er fuldstændig uvurderligt, siger Poul Videbech, som er professor og overlæge på Psykiatrisk Center Glostrup med speciale i traumer til TV 2.

- Folk med kronisk PTSD er meget hårdt ramt og kan klare meget lidt. Derfor synes jeg, det er et fuldstændig rimeligt krav at forlange, at korpset støtter dem, når de er ude af politiet.

Til TV 2 oplyser Rigspolitiet, at kritikken bliver taget alvorligt, og at PTSD vil blive drøftet i en arbejdsgruppe, som Justitsministeriet har nedsat.

 

 

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald