Pas på når du går i poolen

Står I overfor en ferie, som skal tilbringes på et hotel med pool, så kan det være en god idé at tage en snak med ungerne om indtag af vand fra poolen, før du sender dem ud i vandet.

Står I overfor en ferie, som skal tilbringes på et hotel med pool, så kan det være en god idé at tage en snak med ungerne om indtag af vand fra poolen, før du sender dem ud i vandet.

Har en af ungerne fået en slem mavepine, og kan I ikke forstå hvor det stammer fra, så spørg lige om dagens pool-badning også er blevet brugt til at slukke tørsten med?

Du kan nemlig risikere at blive syg af at bade i en pool, hvis du drikker af vandet, skriver Huffington Post.

Ferien er ødelagt
Det er næsten reglen, at en ferie i et varmt land ofte indeholder en masse tid i vandet, enten ved havet eller ved poolen.

Bruger du mest tid ved poolen, så overvej lige hvordan vandet ser ud, før du kaster dig ud i det. For urent vand kan gøre dig eller børnene så syge, at I får ødelagt ferien, forklarer doktor Christopher Ohl, professor ved infektions sygdomme på Wake Forest Baptist Center:

-En af de værste syndere er børnenes soppebassin. Varm, lavt vand og børn med bleer, som ikke er specielt gode til at holde afføring inde, kan skabe en perfekt grobund for vandbårne infektioner, også selvom der er klor i vandet.

Derfor råder han forældre til at sikre, at deres børn ikke også sluger vandet, de bader i. Og er barnet sygt, så bør det ikke bade, for så kan det via vandet smitte andre.

Er du fristet til at være utro? Se på femina.dk hvordan du undgår at være det

Vandet lugter af klor
Men ikke nok med det, du skal også sikre dig, at poolen har nok klor i sig.

- Mange mennesker tror, at hvis en pool lugter af klor, så betyder det at den er ren, siger Mary Ostrowski, direktør for The Chlorine Issues at the American Chemistry Council.

Trænger du til inspiration til rejsen? Få tips fra kendte kvinder på soendag.dk

Men selve lugten er faktisk noget der opstår, fordi klor blandes med bakterier, urin og sved. Og en rigtig ren og sund pool er en pool, der ikke lugter, forklarer Mary Ostrowski.

Har poolen ikke nok klor i sig, så risikerer du at blive syg med diarré, mavekramper og andre ubehagelige ting.

Det er derfor en god idé at lave en generel skanning for, om der flyder en lort eller to rundt, samt lugte til poolen, før du eller børnene hopper i og lad så være med at drikke af vandet.

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media