Dyrere pakkerejser og kød var i juni med til at øge inflationen, som tog et lille spring i vejret.
Forbrugerpriserne steg nemlig med 1,9 procent, hvis man ser i forhold til samme måned året forinden.
Det viser tal fra Danmarks Statistik offentliggjort torsdag.
Stigningen var et nøk op i forhold til maj, hvor den tilsvarende stigning var på 1,6 procent.
Men junimånedens relativt beskedne stigning er ikke en, der får økonomer op i det røde felt.
- Vi er ude i stigninger, som er så små, at de højst kan kaldes krusninger på overfladen, siger Brian Friis Helmer, privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank.
Ifølge Danmarks Statistik trak prisstigninger på pakkerejser, kød og leje af sommerhus indekset op med 0,27 procentpoint.
Imens var der prisfald på tøj, elektricitet og mobiltelefoner.
Heller ikke Allan Sørensen, cheføkonom hos Dansk Industri, mener, at stigningen er alarmerende.
Tværtimod hæfter han sig ved, at der er godt styr på prisudviklingen.
- Lav inflation, stigende realløn, rentefald og historisk stærk beskæftigelse sikrer danskerne en solid privatøkonomi, siger han i en skriftlig kommentar.
Danmark har ikke som sådan et inflationsmål - udover at den skal være stabil og lav - men Den Europæiske Centralbank har et mål på 2,0 procent.
Det mål oversteg Danmark og mange andre lande langt for blot få år siden, men sådan er det ikke længere.
Mathias Dollerup Sproegel, som er seniorøkonom hos Sydbank, kalder det "en rigtig god nyhed, at inflationen er kommet under kontrol, efter at priserne løb løbsk i 2021 og 2022 og udhulede danskernes købekraft".
Men han hæfter sig samtidig ved, at der er en lav forbrugertillid, som påvirkes af udviklinger både inden og uden for landet.
- Trumps toldtrusler og den generelle geopolitiske usikkerhed spiller en stor rolle i den lave forbrugertillid. Men det faktum, at smørret, benzinen og det hakkede oksekød ikke koster det, de plejer, spiller med al sandsynlighed også en væsentlig rolle i den lave forbrugertillid, vurderer Sproegel i en skriftlig kommentar.
/ritzau/