OVERBLIK: Striden mellem Khader og imam
Sherin Khankan har søgt og fået støtte til projektet Exitcirklen. Det mener Naser Khader er forkert. Foto: Anne Bæk/Scanpix
Få overblikket over hvordan blå partier forsøgte at bremse støtten til projekt for kvinder udsat for vold.

Imam og leder af Exitcirklen, Sherin Khankan, beskylder Naser Khader (K) for at forsøge at presse hende til tavshed med gamle private billeder af hende.

Få et overblik over forløbet her:

* 23. februar:

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri) opretter en særlig pulje for projekter med "lokale ressourcepersoner til arbejdet med æresrelaterede konflikter" på to millioner kroner.

Exitcirklen, der hjælper kvinder udsat for vold og social kontrol, søger som de eneste om 680.000 kroner.

* 18. april:

Siri indstiller til Udlændinge- og Integrationsministeriet, at Exitcirklens ansøgning imødekommes.

* 1. juni:

Siri modtager en mail om, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg vil forsøge at få annulleret puljen og overføre alle pengene til en anden pulje. Støjberg vurderer, at "målgruppen for puljen har været forkert", når der kun var en enkelt ansøger.

* 13. september:

Naser Khader (K), Martin Henriksen (DF) og Marcus Knuth (V) fremsætter i en fælles mail til ordførerne fra de tre røde partier en række anklager mod kvinderne bag Exitcirklen.

Blandt andet beskyldes Sherin Khankan for at forsvare straf med piskeslag og sharialovgivning og Khaterah Parwani for at forsvare Hizb ut-Tahrir.

* 29. september:

I Berlingske beskyldes Khader, Knuth og Henriksen for på et usagligt grundlag at have orkestreret et forsøg på karaktermord på de to kvinder bag Exitcirklen for at fratage dem statsstøtten.

* 15. november:

Khader erkender i et interview med Euroman, at mailen "ikke får topkarakter", og at den "fokuserede alt for meget på, hvad Khankan og Parwani har sagt tidligere". Han nægter dog fortsat at undskylde.

* 25. november:

Khankans advokat udtaler, at han vil indsende en stævning mod de tre politikere for injurier.

* 2. december:

I en privat besked, som Berlingske har set, skriver Khader til Khankan, at han har et modelfoto af hende, som hun sendte til ham i 1999, og beder hende samtidig holde op med at lyve.

Beskeden kan ifølge en juraprofessor være på kant med straffeloven. Khader afviser, at beskeden indeholder en trussel.

3. næstformand i Folketingets Præsidium, Christian Juhl, vil tage sagen op i Folketingets ledelse.

Kilde: Berlingske, DR og Ritzau.

/ritzau/