OVERBLIK: Dansk Folkepartis vidtgående udlændingekrav
DF vil afvise alle flygtninge, der kommer til Danmark ad sø- eller landvejen. Foto: Jens Astrup/arkiv/Scanpix
Fremover skal udlændingepolitikken vendes på hovedet, så flygtninge slet ikke skal integreres ifølge DF.

Dansk Folkepartis udlændingekrav går stik imod regeringens ambitioner om, at flygtninge hurtigst muligt skal integreres i Danmark og forsørge sig selv.

Det skal ifølge støttepartiet være fortid for en del af flygtningene.

Kravene er fremsat i forhandlingerne på skatte- og udlændingeområdet, som kædes sammen med finansloven.

Få overblikket over kravene her:

* De nye programmer skal gælde flygtninge, der har fået midlertidig ophold i Danmark gennem paragraf 7, stk. 3 og kommer fra områder, som andre flygtninge i nærområderne er begyndt at vende tilbage til.

* Det kan eksempelvis være syrere fra byen Aleppo.

* For dem skal udlændingepolitikken fremover vendes på hovedet, så de slet ikke skal integreres.

* Flygtninge skal deltage i hjemsendelsesprogrammer, hvor forældre skal have kurser, der kan bruges til genopbygning af deres hjemlande.

* Flygtninge skal ikke have danskundervisning, men undervises i deres modersmål, engelsk eller fransk.

* Flygtningebørn skal ikke længere undervises i folkeskolen, men i stedet undervises på flygtningecentre. De skal ikke undervises i dansk, men deres modersmål.

* Dansk Folkeparti vil oprette statslige flygtningecentre hvor flygtninge, uden permanent ophold, skal bo i stedet for at bo ude i samfundet.

* Som hovedregel skal flygtninge ikke arbejde eller modtage uddannelse under deres ophold. Men der kan dispenseres, hvis en flygtning har en relevant videregående uddannelse.

* I den forbindelse vil Dansk Folkeparti skrotte integrationsgrunduddannelsen, IGU, der blev oprettet for at få flere flygtninge i job.

* DF vil afvise alle flygtninge, der kommer til Danmark ad sø- eller landvejen. Det kan Danmark i dag gøre, hvis asylansøgeren først er blevet registreret i et andet EU-medlemsland i overensstemmelse med Dublin-forordningen.

* Det skal gøres sværere for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus at blive familiesammenført. I dag skal man vente tre år, men DF vil have det hævet til fem år. Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet vil det være i strid med internationale konventioner.

Kilder: DR, Ritzau.

/ritzau/