Over 500 coronasmittede er døde på et døgn i Spanien

Med masker for ansigtet ankommer pårørende og venner til begravelser på en af kirkegårdene i Spaniens hovedstad, Madrid, søndag. Mandag er der på et døgn registreret over 500 corona-relaterede dødsfald i Spanien. (Foto: Baldesca Samper/Ritzau Scanpix)

Antallet af coronadødsfald i Spanien nærmer sig 2700, mens antal bekræftede smittetilfælde er tæt på 40.000.

På et døgn har Spanien registreret 514 dødsfald blandt patienter smittet med coronavirus.

Det meddeler det spanske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Det er en stigning på 23 procent i forhold til de i alt 2182, der ifølge de officielle tal fra mandag var døde som følge af coronavirus i Spanien.

Med den seneste opdatering er det samlede antal coronadødsfald oppe på 2696 i Spanien.

Samtidig er der registreret knap 6600 nye smittetilfælde i løbet af det seneste døgn. Antallet af bekræftede smittetilfælde er tirsdag oppe på 39.673 mod 33.089 et døgn tidligere.

Tallene er de næsthøjeste i Europa. Kun Italien har flere smittede og døde som følge af coronaudbruddet.

De spanske myndigheder håber, at kurven vil knække inden for de næste dage.

Det er særligt regionen omkring hovedstaden, Madrid, der er hårdt ramt. Her er der registreret 12.352 smittede, hvilket er lige under en tredjedel af samtlige tilfælde i landet.

1535 mennesker er døde i hovedstadsområdet, efter at de er smittet med coronavirus. Det er over halvdelen af det totale antal coronadødsfald i landet.

Madrids krematorier og kapeller kan ikke rumme flere afdøde. Derfor har myndighederne inddraget skøjtehallen Palacio de Hielo, der fungerer som et midlertidigt lighus, skriver nyhedsbureauet AFP.

Et stort udstillingscenter i Madrid er midlertidigt omdannet til et felthospital med 1500 senge.

Premierminister Pedro Sanchez vil bede parlamentet godkende, at nødretstilstanden i landet forlænges med yderligere to uger frem til 11. april. Det skal ske i et forsøg på at bremse udbredelsen af smitten.

Samtidig med, at antallet af smittede og døde stiger, gør antallet af helbredte det også.

Tirsdag melder myndighederne om i alt 3794 raskmeldte, der tidligere var syge af coronavirus. 439 af dem er meldt raske inden for det seneste døgn.

/ritzau/Reuters