Økologi skal være billigere

Mange mennesker har ikke råd til at købe økologiske fødevarer. Det skal vi rette op på, fordi alle skal kunne leve sundt. Øko-varerne er sundere for vores krop, blandt andet fordi de ikke indeholder rester af sprøjtegifte. Desuden skader produktionen ikke naturen og miljøet nær så meget som de almindelige fødevarer.
Men desværre er økologiske fødevarer ofte dyrere. Derfor vil jeg foreslå, at momsen simpelthen afskaffes på øko-fødevarer, så prisen straks kan sættes 20 procent ned. Så får folk med små indtægter – blandt andet arbejdsløse, studerende og førtidspensionister – bedre råd til at købe dem.
For nylig kom det frem, at salget af økologiske fødevarer steg med en femtedel sidste år. En glædelig nyhed. Men desværre er det næsten kun velstillede familier, der køber flere øko-fødevarer – for eksempel mange boligejere i de store byer, idet mange af dem har tjent en million kroner eller mere på en samfundsskabt værdistigning i deres hus.
De penge, som staten kommer til at miste ved at fjerne momsen på øko-varer, mener jeg derfor skal betales af højere skat fra boligejerne i de store byer, erhvervsfolk og højtlønnede.