NHL-spiller risikerer lang karantæne for dommertackling
Dennis Wideman (hvid trøje) risikerer at få en lang karantæne, efter at han tacklede en dommer. Foto: Julio Cortez/AP
Dennis Wideman står til minimum 20 kampes karantæne for at sende en dommer i isen med en hård tackling.

Den canadiske ishockeyspiller Dennis Wideman skal stå skoleret for NHL's disciplinærinstans, og han risikerer en lang karantæne, hvis ikke NHL-folkene køber hans forklaring.

Årsagen er, at Calgary Flames-forsvareren Wideman i onsdagens opgør hjemme mod Nashville Predators sendte dommeren Don Henderson i isen med en voldsom cross-checking.

Det siger sig selv, at man ikke må tackle en dommer, men Wideman hævder, at det var et uheld. Optagelserne fra kampen kunne dog godt indikere noget andet, og det kan koste ham en lang karantæne.

Afhængigt af NHL's disciplinærinstans' vurdering af episoden står Wideman til minimum 20 kampes karantæne. Det skriver independent.co.uk.

På optagelserne ser man, at 32-årige Dennis Wideman selv bliver ramt af en hård tackling fra en modstander, som han ømmer sig over, og skøjter mod udskiftningsboksen.

På vejen hen mod boksen står Don Henderson ved banden med ryggen til, og i stedet for at skøjte uden om laver Wideman en cross-checking i ryggen på dommeren, som falder til isen.

Henderson fuldførte kampen, men han måtte et smut forbi hospitalet, skriver de amerikanske medier.

Calgary tabte kampen med 1-2.

/ritzau/