Nadal skal triumfere under kæmpe favoritpres

Rafael Nadal står over for sydafrikaneren Kevin Anderson i US Open-finalen, og spanieren er kæmpefavorit.
Rafael Nadal (tv.) kan på det nærmeste kun skuffe i finalen ved US Open, hvor han er kæmpefavorit mod Kevin Anderson (th.).
Rafael Nadal (tv.) kan på det nærmeste kun skuffe i finalen ved US Open, hvor han er kæmpefavorit mod Kevin Anderson (th.). Foto: Jewel Samad, Don Emmert/AFP

Sjældent har der været en større favorit i en grand slam-finale, end hvad tilfældet er, når herrerne skal have fundet US Open-vinderen 2017 sent søndag aften dansk tid.

Sydafrikaneren Kevin Anderson, nummer 32 i verden, har overraskende kæmpet sig vej til finalen, hvor han skal møde topseedede Rafael Nadal.

Den 31-årige verdensetter er på jagt efter sin 16. grand slam-titel i karrieren, mens jævnaldrende Anderson i 34 tidligere grand slam-optrædener aldrig var nået længere end ottendedelsfinalen.

Samtidig fører Nadal 4-0 i indbyrdes møder, hvor Anderson kun har vundet et enkelt sæt.

Sydafrikaneren var seedet som nummer 28 i turneringen. Ingen spillere med så lav en seedning har tidligere nået herrernes finale i New York, siden ATP-ranglisten trådte i kraft i 1973.

Alligevel har Nadal stor respekt for den høje superserver, der er kæmpe underdog i finalen.

- Han server så godt. Han spiller med stor selvtillid og enorm aggressivitet. Jeg er nødt til at holde tempoet højt, siger Nadal ifølge AP om sin finalemodstander.

Med til historien hører også, at Kevin Anderson har haft en på papiret let vej til finalen i forhold til, hvem man normalt møder i en grand slam-turnering.

Andy Murrays afbud og Alexander Zverevs tidlige exit i nederste halvdel af lodtrækningen åbnede op for en overraskende finaledeltager, og den chance greb Kevin Anderson.

Med sin stærke serv er det sjældent, han bliver brudt ret mange gange. Derfor kan Nadal ikke tillade sig at slække på koncentrationen på noget tidspunkt.

Det store spørgsmål for Anderson er nok, hvordan han reagerer på den helt store scene.

Nadal har stået i 22 grand slam-finaler tidligere, så nerver bliver ikke et tema for ham. Det kan det måske blive for sydafrikaneren, og sker det, ligner det titel nummer 16 til Rafael Nadal.

Finalen spilles fra klokken 22 dansk tid.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.