Museumsassistent forarget: Kollega kritiserede hendes behårede ben

Nina Pratt måtte spidse ørerne, da en kollega kommenterede, at det ikke var præsentabelt at gå på arbejde uden helt glatte ben. Ubarberede ben er naturlige, skriver hun.
"Når mænd kan møde på arbejde med ubarberede ben, burde kvinder også kunne", skriver museumsassistent Nina Pratt.
"Når mænd kan møde på arbejde med ubarberede ben, burde kvinder også kunne", skriver museumsassistent Nina Pratt. Privatfoto

”Jeg lagde mærke til, at du ikke havde glatte ben forleden. På arbejde må man jo møde præsentabelt op som repræsentant for sin arbejdsplads.”

Sådan lød kommentaren fra en kollega til museumsassistent Nina Pratt. Hun havde stået og snakket med samme kollega om at tage på stranden en af sommerdagene, hvortil hun havde tilføjet, at hun da lige måtte hive skraberen frem og barbere ben, hvis hun skulle på stranden. 

Det var kollegaen enig i, men ifølge Nina Pratt udnyttede han også lejligheden til at kommentere, at han havde lagt mærke til, hun ikke havde helt glatte ben på arbejdet forleden. Det var ikke særligt præsentabelt at lade håret gro på arbejde, mente han.  

- Nå, havde hun sagt: Barberer du da dine ben?

Det gjorde den mandlige kollega højst sandsynligt ikke, hvilket har givet Nina Pratt anledning til at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor hår er forbundet med urenhed hos kvinder, og hvordan de accepterede skønhedsidealer kan begrænse kvinder på arbejdspladsen. I en kommentar til Berlingske skriver hun:

- Er ubarberede ben lig med uskønhed? Kan jeg tillade mig at møde op på arbejde med ubarberede ben, eller gør det mig usamarbejdsvillig? Mister man retten over egen foretrukken kropspleje, hvis det ikke harmonerer med den generelt accepterede skønhedsstandard på arbejdspladsen?

Hun konkluderer slutteligt, at når mænd kan møde på arbejde med hår på benene, så burde kvinder også kunne.

- Tiderne skifter, og det bliver forhåbentlig ikke mødt med forargelse at møde præsentabel op på arbejdspladsen med – gisp! – ubarberede (altså, naturlige) ben. Måske endda også armhuler, når tiden er moden, skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.