Maltas politi anholder otte efter bloggerdrab
Politiet på Malta har anholdt otte mistænkte i forbindelse med efterforskningen af drabet på den kritiske blogger og journalist Daphne Caruana Galizia, som havde fokus på korruption og skandaler i det politiske liv. Journalisten blev 16. oktober dræbt af en kraftig bilbombe nær sit hjem. Foto: Str/AFP
Politiet på Malta har anholdt otte mistænkte i forbindelse med drab på bloggeren Daphne Caruana Galizia.

Politiet på Malta har anholdt otte mistænkte i forbindelse med efterforskningen af drabet på den kritiske blogger og journalist Daphne Caruana Galizia.

Bloggeren, der beskyldte Maltas regering for korruption, blev 16. oktober dræbt af en kraftig bilbombe.

Meddelelsen om anholdelserne blev givet af premierminister Joseph Muscat - knap to måneder efter drabet.

- Alle de mistænkte er maltesere. De fleste af dem har en kriminel fortid, siger premierministeren uden at give flere detaljer.

Politiet har 48 timer til at afhøre de anholdte, hvorefter de skal frigives eller varetægtsfængsles.

Den 53-årige Caruana Galizia havde en populær blog, hvor hun utrætteligt havde fokus på sager, der angiveligt havde med korruption at gøre. Bloggen var rettet mod politikere fra hele det politiske spektrum.

Drabet har ført til en stigende bekymring i parlamentet for, at frihedsrettighederne bliver indskrænket i den lille østat.

Muscat siger, at "begrundet mistanke" er baggrunden for anholdelserne.

De otte mænd blev pågrebet under en operation, som var koordineret af både Maltas politistyrke, de væbnede styrker og sikkerhedstjenesterne. Det er første gang, at der er sket et markant fremskridt i opklaringen af drabet, som har vakt international opsigt.

Europol, som er EU's politiorgan, har sendt et hold eksperter i organiseret kriminalitet til Malta for at bistå med opklaringsarbejdet. FBI har også sendt agenter til Malta, mens Holland har sendt retsmedicinske eksperter til øen.

Malta har ry for at være et skattely i EU og har tiltrukket selskaber og penge fra mange dele af verden.

Caruana Galizia skrev også om gangstere og narkotikasmugling på Malta, lige som hun rapporterede om de såkaldte Panama Papirer.

/ritzau/Reuters