Listen skrumper: Her skal du nå at få håndværkerfradrag
En række håndværksydelser kan man ikke længere få fradrag for, når Boligjobordningen med den nye finanslov bliver gjort permanent. Derfor gælder det om at få fradraget, mens det er berettiget for 2017. Foto: Colourbox.dk/Free
Fra næste år bliver boligjobordningen gjort permanent. Se, hvilke ændringer der kommer til at gælde for ordningen.

Skiftende regeringer har haft boligjobordningen under lup og ændret hist og her, når de har forlænget forsøgsordningen.

Men med den nye finanslov bliver boligjobordningen gjort permanent fra årsskiftet har Skatteministeriet meldt ud i en pressemeddelelse.

Og hvad betyder det så for os, der gerne vil have fradrag for håndværk og service?

- Der er lidt ændringer i, hvad der er omfattet af ordningen. Der er nogle ting, man kan få fradrag for nu, som man ikke vil få fradrag for fremadrettet, siger Kristian Brændstrup Bech, som er erhvervspolitisk konsulent hos SMVdanmark.

Ordningen med håndværker- og servicefradrag bliver nemlig permanent i en tilpasset udgave, hvor en række ydelser udgår. Dem skal man altså nå at få udført inden årsskiftet for at få fradrag.

- Udgået er installation af intelligent varme-, ventilations- og lysstyring, solafskærmning af vinduer og glasdøre, energirådgivning, udskiftning af faste belægninger med permeable belægninger, sikring af yderdøre og vinduer mod oversvømmelse, installation af ladestik til elbiler, fjernelse af asbest, PCB og bly, siger Kristian Brændstrup.

Han tilføjer, at der altså udgår nogle af de elementer, der havde fokus på klima og klimasikring.

Arbejdet skal udføres inden årsskiftet og være betalt inden 1. marts 2018 - det vil sige senest den 28. februar 2018 - for at det kan trækkes fra under boligjobordningen på selvangivelsen for 2017. Det oplyser Skatteministeriet til Ritzau Fokus.

Den nye permanente ordning indeholder kun en enkelt tilføjelse:

- Af nyt er det kun installation af tyverialarmer, fortæller Kristian Brændstrup Bech.

Det vil sige, at man kan få fradrag for lønudgifterne til at få installeret en tyverialarm, hvis man vil skrue op for beskyttelsen af boligen.

Der bliver ikke ændret ved, hvilke serviceydelser man kan få fradrag for. Det gælder stadig for lønudgifter til almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde.

Fakta: Værd at vide om fradraget

- Der gives kun fradrag for udgiften til arbejdsløn.

- Loftet for skattefradrag for serviceydelser er på 6000 kroner. For håndværksydelser er loftet 12.000 kroner.

- Man kan altså i alt få fradrag for 18.000 kroner.

- Loftet for fradraget reguleres i takt med lønudviklingen.

Kilde: Aftale om finansloven for 2018.

/ritzau fokus/