Leipzig og Yussuf Poulsen trækker CL-nitten

RB Leipzig fortsætter i Europa League efter nederlag til Besiktas, mens FC Porto er i CL-ottendedelsfinalen.
Alex Telle og FC Porto blev klar til ottendedelsfinalerne i Champions League med en storsejr hjemme over AS Monaco.
Alex Telle og FC Porto blev klar til ottendedelsfinalerne i Champions League med en storsejr hjemme over AS Monaco. Foto: Miguel Riopa/AFP

RB Leipzig skulle vinde, mens FC Porto ikke måtte vinde, hvis tyskerne onsdag skulle spille sig i ottendedelsfinalen i Champions League.

Sådan gik det dog ikke, og derfor må tyskerne indstille sig på at fortsætte i den mindre Europa League-turnering via en tredjeplads i gruppe G.

FC Porto vandt hjemme 5-2 over AS Monaco, og dermed så det sort ud for RB Leipzig, som hjemme tabte 1-2 til Besiktas, der vinder gruppen med 14 point.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Dermed snupper FC Porto andenpladsen med ti point og er sammen med Besiktas klar til ottendedelsfinalerne i turneringen.

Leipzig må i stedet nøjes med at forsætte i Europa League via tredjepladsen og syv point.

Den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen var på bænken i hele opgøret, hvor RB Leipzig skulle vinde hjemme over Besiktas, mens FC Portos opgør hjemme mod AS Monaco samtidig skulle gå tyskernes vej.

Det hele gik dog ikke som planlagt i de første 45 minutter.

I Tyskland kom Leipzig bagud 0-1 efter blot ti minutter, da Alvaro Negredo bragte Besiktas foran på et straffespark.

Imens udspillede der sig et lettere dramatisk opgør i Portugal, hvor Vincent Aboubakar med to scoringer havde bragt FC Porto foran 2-0 efter lidt over en halv time.

Efter 38 minutter fik begge hold så smidt en mand ud med rødt kort, da Portos Felipe og Monacos Rachid Ghezzal røg i totterne på hinanden efter en nærkamp.

Med ti mod ti fortsatte hjemmeholdet, og Yacine Brahimi bragede Porto foran 3-0 i første halvlegs overtid.

Efter pausen kunne Leipzig stadig ikke få bolden i mål efter 66 minutter, hvor Porto i stedet var foran 4-1 efter scoringer i anden halvleg af Monacos Kamil Glik på et straffespark samt Portos Alex Nicolao Telles.

Ved indgangen til de sidste ti minutter reducerede Falcao til 2-4 for gruppens bundprop, men Tiquinho Soares scorede to minutter før tid til slutresultatet 5-2 til Porto.

Så hjalp det ikke meget, at RB Leipzig i Tyskland fik udlignet til 1-1, og slet ikke, at Besiktas stjal sejren med en 2-1 scoring af Anderson Talisca to minutter før tid.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.