Lego-konge med eksklusiv hobby: Taber millioner for femte år i træk
Kjeld Kirk Kristiansen ejer Blue Hors ApS 100 procent. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Kapitalindsprøjtning sikrer, at Kjeld Kirk Kristiansen fortsat har en egenkapital på 217,5 millioner kroner at lege med i stutteriet Blue Hors ApS.

Ifølge JydskeVestkysten viser 2017-regnskabet for Lego-kongen Kjeld Kirk Kristiansens stutteri, Blue Hors ApS i Randbøldal vest for Vejle, at der endnu en gang er røde tal på bundlinjen.

Det er femte år i træk, at Kjeld Kirk Kristiansens passion for heste giver underskud.

Denne gang kommer Blue Hors ApS i mål med et underskud på knap 37,5 millioner kroner.

Dermed har forkærligheden for hestesport kostet Kirk Kristiansen omkring 220 millioner kroner de seneste fem år, skriver avisen.

I regnskabets ledelsesberetning skriver Kjeld Kirk Kristiansen fortrøstningsfuldt, at "der forventes en positiv udvikling i selskabets aktiviteter i det kommende år". Kjeld Kirk Kristiansen er bestyrelsesformand for selskabet, som han stiftede i 1992 og ejer 100 procent.

For et par år siden fik selskabet ifølge JydskeVestkysten tilført en del penge og konstaterer, at selskabet med den kapitalindsprøjtning er velpolstret med en egenkapital på 217,5 millioner kroner.

Lego-konge på støtten

Med et underskud på knap 37,5 millioner kroner, så hjælper det ikke meget, at Blue Hors ApS i 2017 fik 438.905 kroner i landbrugsstøtte.

Søndag skrev Ekstra Bladet, at Kjeld Kirk Kristiansens fynske gods, Schelenborg Gods, sidste år modtog 1.498.050 kroner i landbrugsstøtte.

Schelenborg Gods er i øvrigt i gang med at opsuge resterne af sønnen Thomas Kirk Kristiansens hesteeventyr med Kirk Arabians.

I december sidste år kom det frem at Kirk Arabians, som ligger i Martofte og nærmest er nabo til Schelenborg Gods, skulle afvikles på grund af et tab på et to-cifret millionbeløb.