Lego-arving drejer nøglen om: Dropper millionprojekt

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen og hustruen Signe Kirk Kristiansen dropper avl af dyre heste.
Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen overlader bygningerne i Martofte til sin far, Kjeld Kirk Kristiansen.
Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen overlader bygningerne i Martofte til sin far, Kjeld Kirk Kristiansen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv

Mens Lego-farmand Kjeld Kirk Kristiansen gør klar til at udvidelse af Stutteri Ask ved Bogensø på gården Kristiansminde på den fynske halvø Hindsholm, så drejer sønnen Thomas Kirk Kristiansen nøglen til det internationalt anerkendte stutteri Kirk Arabians i Martofte på Fyn.

Det meddeler Thomas Kirk Kristiansen og hans hustru, Signe Kirk Kristiansen, overraskende, skriver BT.

Ifølge avisen er der de seneste år skudt bunker af kroner ind i opbygningen af Kirk Arabians. Det har kunnet ses i regnskaberne, som ifølge BT i 2015 viste et underskud på knap 50 millioner kroner, mens der i 2016 kun var et underskud på 18 millioner kroner. Samme år viste regnskabet dog en egenkapital på knap 100 millioner kroner.

Men det er ikke økonomien, der presser Lego-arvingen og hans hustru:

"Beslutningen om at lukke stutteriet skyldes, at vi gerne vil kunne bruge mere tid på andre områder. Thomas har de senere år haft sit primære fokus på familiens andre virksomheder, og jeg vil gerne fokusere mere på fondsarbejde og diverse andre bestyrelsesposter. Vi vil dog fortsat have enkelte heste i privat regi, og jeg vil fortsat ride konkurrencer", udtaler Signe Kirk Kristiansen i en pressemeddelelse.

Ifølge BT bliver Kirk Arabians ejendom overtaget af Schelenborg Gods, som ligger et par kilometer derfra og ejes af Kjeld Kirk Kristiansen.

På Schelenborg Gods har Lego-ejeren et af sine to stutterier, Stutteri Ask, der avler springheste.

Med meddelelsen om lukningen af stutteriet kan Thomas Kirk Kristiansen koncentrere sig om sit golf-projekt, Great Northern, som er Danmarks dyreste golf-anlæg, sin rolle som næstformand i Lego A/S og sine aktiviteter inden for ejendomsinvestering.

Politianmeldt for industrispionage

Thomas Kirk Kristiansens selskab Great Northern blev i begyndelsen af november beskyldt for at have stjålet en idé om et byggeri milliard-klassen. Han er politianmeldt for industrispionage. Læs om sagen her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.