Ledelsen så passivt til: Pige ydmyget med sex-historie foran 1.400 elever og lærere
- Det er jo en enkelt sætning, der er over stregen, siger rektor Lars Henry Andersen om hændelsen på Rybners Gymnasium i Esbjerg. Foto: Fra Rybners Gymnasiums webside
Ved det årlige awardshow på Rybners Gymnasium i Esbjerg havde ledelsen ikke været opmærksom på detaljen. Det ryster eleverne.

En elev fra 1.g på Rybners Gymnasium på Grådybet i Esbjerg forlod forleden ydmyget og grædende gymnasiets årlige awardshow.

Pigen var på scenen foran 1.400 elever og ansatte blevet overrumplet med en sexhistorie, som blev fortalt åbent.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det er elevrådet, der står for det årlige show, som først afholdes for 3.'erne og efterfølgende for 1.g'erne, og som også indeholder kåring af "Årets bommert", "Årets kold før 12" og "Årets par". Nomineringer og afgivning af stemmer foregår via skolens interne Lectio-system.

Udover sexhistorien blev også et par, der var gået fra hinanden, udspurgt og nærmest tvunget til at fortælle om deres forhold, selv om de begge nægtede, skriver JydskeVestkysten.

Grotesk af ledelsen

Det der foregik på scenen rystede flere elever, som klandrer ledelsen for ikke at gribe ind:

- Jeg synes, at det er grotesk, at ledelsen ikke greb ind. Jeg vil nærmest sige, at det er ærekrænkende. Historien om pigen vil jo komme til at følge hende resten af hendes tid på Rybners, siger en elev, der ønsker at være anonym, til JydskeVestkysten.

Rektor Lars Henry Andersen fortæller til avisen, at ledelsen havde set præsentationerne igennem og fået information om hver kategori, ligesom den var orienteret om, at de nominerede var indforståede.

Man kan godt bebrejde os det

- Det er jo en enkelt sætning, der er over stregen, inden man er videre til det næste. Derfor måtte vi tage det bagefter. Vi kunne da godt have gået op og lukket showet ned, det kunne man godt bebrejde sig bagefter, siger Lars Henry Andersen.

Ledelsen havde dog ikke set selve teksterne, og Lars Henry Andersen ved ikke om de var tilgængelige for ledelsen. Det vil han undersøge i næste uge, fortæller han til JydskeVestkysten.

Ledelsen har taget konsekvensen af tirsdagens ydmygelse og nedlagt det årlige show for 1.g'erne. Man har desuden haft en alvorssnak med elevrådet, ligesom ledelsen har snakket med de elever, som blev hængt ud foran 1.400 medstuderende og ansatte.