Landstræner: Vi kan lægge konflikten bag os i Ungarn

Søren Randa-Boldt og kvindelandsholdet skal have tre point med hjem fra Ungarn på trods af konflikt.
Søren Randa-Boldt rejste mandag til Ungarn med kvindelandsholdet.
Søren Randa-Boldt rejste mandag til Ungarn med kvindelandsholdet. Foto: Michael Drost-hansen/arkivfoto/Scanpix

- Det er jeg rigtig glad for. Det er virkelig vigtigt for dansk fodbold.

Sådan lyder det fra kvindelandsholdets træner, Søren Randa-Boldt, der mandag eftermiddag kunne sætte sig i flyet med landets bedste spillere for at rejse til Ungarn, hvor holdet tirsdag aften spiller VM-kvalifikationskamp.

Muligheden for dette blev først en kendsgerning natten til mandag, da spillerne anført af Spillerforeningen blev enig med Dansk Boldspil-Union (DBU) om en delaftale efter længere tid med ufrugtbare forhandlinger.

Søren Randa-Boldt er sikker på, at spillerne kan lægge den seneste tids polemik bag sig, når de indleder VM-kvalifikationen.

- Jeg kan i hvert fald godt, og det håber jeg så sandelig også, at spillerne kan. Det er jeg sikker på, at de kan. De har sagt hele tiden, at de kun ville komme, hvis de var tilfredse med aftalen, siger Søren Randa-Boldt.

Han har netop afløst Nils Nielsen, der valgte at takke af efter sommerens EM-sølv, på midlertidig basis.

Daværende U19-landstræner Søren Randa-Boldt var selv med ved slutrunden, så han mener ikke, at det bliver et problem, at han ikke har kunnet træne holdet de seneste dage.

- Jeg var med i seks uger i sommer, så det skal vi nok finde ud af, siger Randa-Boldt.

Han fokuserer nu kun på de tre point, som Danmark i hvert fald inden konflikten var storfavorit til at nappe.

En sejr er vigtig, da det kun er gruppens vinder, der er sikker på at indløse billet til VM.

- Vi går 100 procent efter at vinde. Alle er tændte og er glade for, at det lykkedes at få en aftale på plads. Jeg har haft tid til at forberede os på Ungarn, så det skal vi nok få styr på.

- Succeskriteriet er stadig en sejr. Vinder vi ikke, skal vi vinde resten. Der er ingen grund til at sætte os i den situation, siger landstræneren.

- Nu skal vi have en god snak, når vi kommer frem. Det bliver ikke noget problem, for spillerne så glade og tilfredse ud. De vil nok gerne ud og mærke banen også. De har haft ventetid nok, tilføjer han.

Tirsdagens kamp i Ungarn begynder klokken 18.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.