Lærer-Thomas efter møde med Bondo: "Aftale er en udsættelse af pinen"
Anders Bondo Christensen var tilfreds efter mødet med medlemmerne af Københavns Lærerforening. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Meningerne var delte, efter Anders Bondo Christensen i Københavns Lærerforening havde forklaret om overenskomstaftalen på det kommunale område.

Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, har taget hul på sin bebudede turné rundt i landet.

Her vil han møde lærerne og forklare om den overenskomstaftale på det kommunale område, som lærerformanden var med til at lande fredag i sidste uge. Han vil overbevise lærerene om, at de skal stemme ja til aftalen.

De første, han mødte var lærerne i Københavns Lærerforening, og her blev han vel modtaget.

Bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening, Thomas Roy Larsen, siger til DR, at Anders Bondo Christensen har gjort et "fremragende stykke arbejde", men at han vil stemme nej til aftalen.

- Jeg ombestemmer mig ikke umiddelbart. Men det var et godt oplæg, og Anders Bondo Christensen talte godt for sin sag. Men jeg kan ikke helt se, hvad der skal komme ud af en kommission. Jeg ser egentlig aftalen som en udsættelse af pinen. Jeg har meget lidt tiltro til Kommunernes Landsforening, siger Thomas Roy Larsen til DR.

Thomas Roy Larsen peger på forhandlingernes centrale punkt om lærernes arbejdstid. Her blev det aftalt at etablere en kommission, der skal vurdere om lærernes arbejdstid har konsekvenser for undervisningen.

Lærer-kollega Pia Fersbye vil stemme ja, fortæller hun til DR. Hun mener, aftalen på sigt vil bære lærerne frem, men erkender at mange lærere er frustrerede:

- Vi vil så gerne have, at vores arbejdsvilkår var anderledes. Men samtidig må man også være realistisk. Det havde selvfølgelig været dejligt med et resultat, der havde rullet vores gamle arbejdstid tilbage, men det havde næsten været en drøm, siger Pia Fersbye til DR.

Til DR fortæller Anders Bondo Christensen, at han oplevede en god stemning i Københavns Lærerforening, og at han fik redegjort de overvejelser der havde været undervejs i forhandlingerne.

- Og så er det op til den enkelte at beslutte, om det skal være et ja eller nej.