Kvindelig britisk diplomat fundet død i vejkant i Beirut
Det britiske udenrigsministerium bekræfter, at en diplomat har mistet livet i Libanons hovedstad, Beirut.

En kvinde fra Storbritannien, som arbejdede på den britiske ambassade i Beirut, er fundet død. Det oplyser libanesisk politi, skriver blandt andet BBC og Sky News.

Det britiske udenrigsministerium bekræfter, at en diplomat har mistet livet.

Kvinden navngives af britiske medier og venner som Rebecca Dykes.

Liget blev fundet lørdag. Det lå i vejkanten ved motorvejen Metn, som går i nordøstlig retning ud af Beirut. Det skriver The Guardian.

Hun var blevet kvalt, oplyser højtstående kilder i politiet til BBC.

Politiet har iværksat en efterforskning af dødsfaldet.

- Vores umiddelbare indtryk er, at det ikke er politisk motiveret, siger en anonym embedsmand, som er involveret i efterforskningen, til nyhedsbureauet AFP.

Lokalt politi siger til BBC, at endnu en obduktion skal udføres på et senere tidspunkt. Den foreløbige tyder på, at hun døde omkring klokken fem lørdag morgen. Det skriver The Guardian.

I en udtalelse, som er udsendt af det britiske udenrigsministerium, siger kvindens familie:

- Vi er knuste over tabet af vores elskede Rebecca. Vi forsøger at forstå, hvad der er sket. Vi beder om, at medierne respekterer vores privatliv.

Den britiske ambassadør i Libanon, Hugo Shorter, har skrevet på Twitter, at "hele ambassaden er dybt chokeret og trist over nyheden".

- Vi tilbyder konsulær bistand til hendes familie og arbejder meget tæt sammen med libanesiske myndigheder, som står for politiefterforskningen, tilføjer han.

/ritzau/