Kronprins Frederik tager otte år mere som IOC-medlem

Kronprins Frederik, som her ses ved OL i Rio sidste år, fortsætter i IOC i otte år mere.
Kronprins Frederik, som her ses ved OL i Rio sidste år, fortsætter i IOC i otte år mere. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for en ny otteårig periode.

Det blev fredag aften besluttet på en IOC-kongres i Perus hovedstad, Lima.

Genvalget vækker glæde hos Niels Nygaard, der er formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Jeg er glad for, at kronprinsen tager endnu en periode i IOC og ønsker stort tillykke med genvalget. Vi kan dermed fortsætte det gode samarbejde om at udvikle OL og international idræt.

- Det har stor værdi for DIF og dansk idræt, at kronprinsen sidder så centralt placeret og kan være med til at præge udviklingen, siger Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller desuden, at kronprinsens genvalg er i overensstemmelse med retningen i DIF's internationale arbejde, hvor der arbejdes strategisk på at få flere danskere valgt til internationale topposter.

Senest er IOC-medlemmet Poul-Erik Høyer blevet genvalgt som præsident for Det Internationale Badmintonforbund (BWF). Kim Andersen er tidligere blevet valgt til præsident for Den Internationale Sejlsportsunion.

- Det er vigtigt at få danskere centralt placeret, så vi med vore danske værdier kan præge udviklingen inden for international idræt.

- Når vi har danskere på de højeste poster, kan de være med til at sætte en dagsorden og flytte tingene i en positiv retning som eksempelvis at fremme en ren og fair sport, siger Niels Nygaard.

Kulturminister Mette Bock (LA) fortæller i en pressemeddelelse, at hun håber, at kronprinsens genvalg kan gavne de danske atleter.

- Vi har i kronprinsen en fantastisk ambassadør for dansk idræt, og jeg ønsker kronprinsen til lykke med det fortsatte medlemskab af IOC.

- Kronprinsens interesse for både de danske atleter og idrætten er utrolig inspirerende at være vidne til.

- Jeg håber, at kronprinsens arbejde i IOC kan gøre en forskel for de danske atleter, der kæmper for Danmark, lyder det fra Mette Bock.

Kronprins Frederik blev første gang valgt som medlem af IOC i 2009.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.