Klavs Bruun: Pivringe Brasilien kan gøre VM surt for os
Klavs Bruun Jørgensen sender onsdag sit hold ind til den fjerde VM-kamp på fem dage i Tyskland, hvor Brasilien venter. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix
Danmark er ikke garanteret en plads i ottendedelsfinalerne før de sidste gruppekampe mod Brasilien og Rusland.

Trods storsejre over Japan og Tunesien er de danske håndboldkvinder endnu ikke sikre på en plads i ottendedelsfinalerne ved VM.

Onsdag aften venter en nøglekamp mod Brasilien, der helst skal besejres, hvis Klavs Bruun Jørgensen og hans spillere vil undgå en potentiel fredagsgyser mod de hidtil suveræne russere.

- Vi skal være endnu mere klar mod Brasilien, end vi har været mod Japan og Tunesien, hvis det da er muligt, siger landstræneren.

Efter premierenederlaget til Montenegro har Danmark rejst sig med sejre på henholdsvis 14 og 18 mål over Japan og Tunesien.

Brasilien, der blev verdensmestre for fire år siden, har derimod haft det svært under slutrunden. Sydamerikanerne måtte nøjes med uafgjort mod Japan, og Tunesien blev blot slået 23-22.

- Vi kan jo se, at Brasilien på papiret har nogle rigtig dygtige spillere.

- Selv om de under VM har været pivringe for at sige det mildt, så har de alligevel fået tre point.

- Hvis de rammer en god kamp mod os, og vi ikke er, hvor vi skal være, så er de videre. Ingen vil huske, at de har spillet dårligt i nogle kampe, hvis de ender i ottendedelsfinalen.

- Så vi skal være 100 procent klar til den kamp. Den er vigtig, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Fordi holdene i gruppe C har slået hinanden på kryds og tværs - dog med undtagelse af suveræne Rusland - så kan alle seks hold i gruppen gøre sig håb om at nå ottendedelsfinalerne.

Derfor kan Danmark fortsat trække sorteper og ende uden for top-4.

- Det er helt absurd, konstaterer landstræneren før de to sidste gruppekampe.

Klavs Bruun Jørgensen har aldrig før stået overfor Brasilien i sin tid som dansk landstræner, men han har alligevel et indgående kendskab til flere af spillerne.

- Brasilien har nogle dygtige individualister - især Rodrigues, som kan lave mål ud af ingenting.

- Jeg har set hende i en Champions League-finale, hvor hun afgjorde hele molevitten, efter at hun lidt ligesom under VM havde haft en sløj sæson, siger landstræneren.

Han fremhæver også Eduarda Amorim samt to stærke målvogtere på det brasilianske VM-hold.

Onsdagens opgør i Oldenburg spilles klokken 20.30.

/ritzau/