Kendt skuespiller rørt over unge håndværkere

Trine Dyrholm er ikke for fin til at være beæret over modtagelsen af prisen som Årets Æreshåndværker. (Foto: Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

Trine Dyrholm modtog tirsdag prisen som Årets Æreshåndværker af Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Hun hylder danske håndværkere og er beæret over prisen.

Trine Dyrholm er beæret over den med hendes egne ord usædvanlige pris som Årets Æreshåndværker, hun modtog tirsdag af Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn på Københavns Rådhus i forbindelse med uddelingen af medaljer til de dygtigste nyuddannede svende. 

- Det rører mig at se alle de passionerede unge modtage medaljer. At jeg så oven i købet selv skal op og modtage en ærespris, det synes jeg er meget fornemt. Al anderkendelse betyder noget, siger den folkekære skuespiller til Avisen.dk.

Årets Æreshåndværker uddeles hvert år til en person, der ikke selv er uddannet håndværker, men som besidder samme kvaliteter og har gjort noget godt for det danske samfund. 

- Trine Dyrholm er et lysende godt eksempel på, hvor langt man kan nå, hvis man besidder de egenskaber, der også kendetegner det gode håndværk og den dygtige håndværker; nemlig indlevelse, vedholdende flid, respekt, faglig stolthed og stræben efter det ypperste, fortæller foreningens formand, malermester Per Vangekjær, i en pressemeddelelse.

Selvom Trine Dyrholm har modtaget adskillelige priser for sit talent som skuespiller, betyder det meget for hende, at Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn også har tildelt hende en pris.

- Jeg er meget beæret over, at man anerkender et håndværk. Det, jeg laver, er jo også et håndværk. Det at være håndværker handler om at dygtiggøre sig inden for et felt og sætte sit eget personlige præg på det, siger hun.