Vermund raser over forkælede akademikere: "Det er respektløst og forbandet usolidarisk"
Det er urimeligt, at kassedamen i Netto skal betale for, at akademikeren danderer den derhjemme, siger Pernille Vermund. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix Ritzau/arkiv)
Akademikere er ikke villige nok til at tage ufaglærte job, når drømmejobbet ikke lige venter på dem efter studiet. Det siger Nye Borgerliges Pernille Vermund.

Det er "forbandet usolidarisk" og mangel på respekt over for landets mange hårdtarbejdende kassedamer og rengøringsassistenter, når akademikere går arbejdsløse over længere tid i jagten på det helt rigtige arbejde.

 

Det siger Nye Borgerliges formand Pernille Vermund i et længere interview med Ugebrevet A4.

- Folk er jo for at sige det lidt groft, forkælede. Hvis akademikere ikke lige kan score drømmejobbet i den branche, som de havde drømt om, så er man for fin til at sætte sig i kassen i Netto eller arbejde som rengøringsdame, siger Pernille Vermund til Avisen.dk og sætter trumf på:

- Det er uholdbart, forkælet, respektløst og forbandet usolidarisk over for hårdtarbejdende fag- og ufaglærte danskere.

Den uddannede arkitekt kender til mentaliteten fra hendes "perifære omgangskreds", hvor man efter et par år på landets universiteter er blevet for fine til at få lidt jord under neglene.

Ifølge formanden er der nemlig en tendens til, at akademikere for længe insisterer på at få et arbejde i lige præcis den branche, som de er uddannet til. Og det gælder også selvom, at de job måske ikke lige er der, eller at man ikke har gjort sig ordentlig umage på skolebænken.

Og når det sker, sendes regningen videre til landets hårdtarbejdende danskere, som skal betale dagpenge eller kontanthjælp til en kræsen akademiker, siger Pernille Vermund.

- Det er simpelthen ikke rimeligt, at kassedamen i Netto eller rengøringsdamen skal betale for, at en akademiker kan gå derhjemme og sige nej til et arbejde på et plejehjem, fordi det er man altså for fin til. Så må man finde noget andet at tage sig til, konstaterer hun.

via Listen To News