Karachi lammet af strejke
Busserne står stille og skolerne er lukkede efter flere dages voldsomme uroligheder i den pakistanske storby. Samtidig er en højtstående ansat i den pakistanske højsteret blevet myrdet.

Det er oppositionspartierne, der har opfordret indbyggere i Karachi til at strejke som reaktion på weekendens voldsomme demonstrationer, hvor næsten 40 personer blev dræbt og omkring 150 såret.

- Byen er fuldstændig paralyseret. Butikkerne er lukkede, og der er meget lidt offentlig transport på gaderne. Folk er bange, siger Karachis politichef, Azhar Farooqi, til Reuters.

Urolighederne begyndte lørdag, hvor regeringstro demonstranter forhindrede den fyrede højsteretsdommer Iftikhar Muhammad Chaudhry i at tale for en samling af sine støttere. I løbet af søndagen gav regeringen ordre til, at tropperne, der var sat ind mod demonstranterne, skulle skyde på enhver, der var involveret i vold.

For at dæmpe gemytterne har de lokale myndigheder forbudt forsamlinger på mere end fem personer og har indført national sørgedag over de dræbte.

Tidligere mandag lykkedes det bevæbnede mænd at trænge ind i hjemmet hos Syed Hamad Raza, der er stedfortrædende vicedommer i hovedstaden Islamabad og nær ven af Iftikhar Muhammad Chaudhry, og skyde ham. Ifølge politiet er der tale om et røveri. Men det afviser Syed Hamad Razas familie.

- Det var overlagt mord, det var ikke et røveri. Der er ingen beviser på, at det var et røveri. Islamabad politi drejer historien. Det ligner tydeligvis et overlagt mord. Vi har brug for retfærdighed, siger den afdødes bror, Khaled Ali Shah, til journalister på stedet.

Pakistan har været kastet ud i en mindre krise, siden regeringen 9. marts uden nærmere forklaring fyrede den kritiske dommer Syed Hamad Raza. Både retssystemet og oppositionspolitikere er rasende over afskedigelsen, og det har nu udviklet sig til en decideret kampagne mod præsident Pervez Musharref, der kom til magten ved et militærkup i 1999.

via Listen To News