Italiensk sejr på Froomes store festdag i Vueltaen

Chris Froome vandt Vueltaen for første gang i karrieren.
Chris Froome vandt Vueltaen for første gang i karrieren. Foto: Susana Vera/Reuters

Vuelta a España blev søndag afsluttet med en etapesejr til Matteo Trentin (Quick-Step).

Den 28-årige italiener vandt efter en massespurt på opløbstrækningen i Madrid, hvor Chris Froome (Sky) samtidig kunne lade sig hylde som vinder af klassementet.

Trentin tog sin fjerde etapesejr i årets Vuelta i hård kamp mod blandt andre Magnus Cort (Orica-Scott) og Søren Kragh Andersen (Sunweb), der blev nummer tre på etapen.

21. etape blev indledt med 75 kilometers paradekørsel ind mod den spanske hovedstad, og her blev 32-årige Froome på behørig vis fejret med bobler i et vinglas hen over styret.

Efter andenpladser i 2011, 2014 og 2016 er det første gang, at briten vinder Vueltaen.

Froome vandt i sommer Tour de France, hvilket bare gør bedriften i Spanien ekstra imponerende.

Langs vejsiderne havde tusindvis af spaniere stimlet sig sammen for at sige et sidste farvel til Alberto Contador (Trek), der søndag kørte sit sidste løb i en glorværdig karriere.

34-årige Contador fik lov til at køre nogle meter foran feltet på vej ind til Madrid, så han kunne modtage folkets hyldest.

Da feltet ramte Madrid med 45 kilometer tilbage, gik løbet for alvor i gang.

På forhånd havde Magnus Cort (Orica-Scott) og Michael Mørkøv (Katusha) annonceret, at de ville jagte etapesejren. Også Søren Kragh Andersen (Sunweb) drømte om at blande sig på den let stigende afslutning.

For et år siden vandt Cort Vueltaens sidste etape i Madrid, og det var derfor ikke et helt utænkeligt scenarie med en dansk sejr.

I første omgang gik tre ryttere i udbrud - deriblandt en stærkt kørende Rui Costa (UAE Emirates). Med 5,5 kilometer tilbage var der samling blandt de forreste ryttere.

Tempoet blev sat yderligere i vejret, og selv Chris Froome blandede sig i positionskampen i et håb om at vinde både klassementet og løbets pointtrøje, hvilket lykkedes for ham.

Matteo Trentin åbnede spurten og holdt hele vejen til målstregen. Magnus Cort blev lukket inde ude ved barrieren, og danskeren måtte nøjes med en sjetteplads på etapen.

Søren Kragh Andersen var en anelse tættere på sejren, da han for anden gang i dette års Vuelta tog en tredjeplads.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.